Odločili smo se, da vam bomo odpravili strah in frustracije, ki jih prinašajo nakupi kopalk in bikinijev. Tistim z okroglimi pa vse do tistih z atletskimi tipi teles pomagamo, da iz neskončnih možnosti za kopalke, zožite izbiro le na take, ki so narejene, da se prilegajo prav vašemu telesu. Vsaka od teh postav ima svoje zakonitosti in prednosti, ki jih je treba poudariti, nekatere pa tudi skriti. Želite vedeti, kakšne bi morali iskati za vašo postavo? Preberite, katere kopalke so primerne za vas.

Hruška

Za dober videz v kopalkah za hruškaste postave s poudarjenimi boki in stegni ter drobnim zgornjim delom je potrebno najti kopalke, ki bodo dovolj pokrile vašo zadnjico. Svetujemo hlačke z malce širšim robom v eni barvi, zgornji del kopalk pa naj bo bolj divji in bogat.

Namigi in triki

 • Dodatna tkanina bo opozorila le na področje, ki ga skušate prikriti.
 • Spuščen izrez ali privlačen vrh privlači pogled oči navzgor in minimizira spodnji del.

Velike prsi (navzdol obrnjen trikotnik)

Značilnost navzdol obrnjenega trikotnega je večje oprsje, zato je dobra podpora zgornjega dela telesa ključna.

Glej za oblikovanimi košaricami s kostjo ali malenkost podloženimi za pravo podporo in se izogibaj volančkom ter divjim vzorcem v zgornjem delu. Te lahko izkoristiš pri hlačkah.

Namigi in triki

 • Vrhnji del s podstavkom in nastavljivimi trakovi zagotavljajo dodatno podporo. Če je trak debelejši, imate še več podpore.
 • Izogibajte se naboru ali okraskom na vrhu, če upate, da boste čim bolj zmanjšali fokus na prsih.

Majhne prsi

Skromno oprsje in poudarjeni boki. Ključ je v pravem ravnovesju, zato boš želela zgornji del bolj poudariti.

Trikotni topi ustvarijo iluzijo večjih prsi, tako kot tudi topi z velikimi vzorci in okraski. Push-up topi ali topi v obliki nedrčka lahko dodatno dvignejo in povečajo oprsje, tako kot tudi topi, ki se zavežejo za vratom.

Namigi in triki

 • Manjši prsni koš zahteva manj podpore, tako da lahko iščete sloge z bolj minimalnim pokritjem ali okrašenimi detajli in vzorci, da ustvarite iluzijo večjega prsnega koša.
 • Vrhnji plašči in oblazinjeni zgornji deli push-up nudijo dodatno dvigalo in lahko ustvarijo večji dekolte.

Atletska postava

Nimaš veliko oblin, tvoja postava je enako široka oz. ozka od zgoraj navzdol, zato boš iluzijo postave peščene ure ustvarila z minimalističnimi kopalkami. Izogibaj se kopalkam, ki pokrivajo veliko kože, sploh pri spodnjem delu.

Bikinke in monokinke, ki so zmagovalke pri ustvarjanju oblin tudi tam, kjer jih ni, tako kot tudi enodelne kopalke, ki imajo izreze na pravih mestih, so prave za tvojo postavo. Ne pozabi na vzorce ali vpadljive potiske.

Namigi in triki

 • Monokinke ustvarjajo čudovite krivulje, enako kot enodelne kopalke s poševnicami ali strateško postavljenimi izrezi.
 • Dno bikinijev na strani izboljša krivulje in se popolnoma prilagodi vaši velikosti.

Jabolka

Ne glede na to, ali bi rada zakrila svoj zaobljen trebušček ali pa ga pokazala soncu, obstajajo številne enodelne ali dvodelne kopalke, kot so hlačke z visokim pasom v retro stilu ali drugi modeli, ki pomagajo optično zmanjšati osrednji del.

Namigi in triki

 • Zbrana tkanina skriva izbokline in v pasu ustvari definicijo.
 • Če nosite svojo težo v spodnjem delu trebuha, poskusite retro navdihnjen bikini z visokim pasom.

Peščena ura

Zelo ženska postava in za takšne postave je ključno, da se obline tudi poudari. Če si vseeno ne želiš preveč poudarjati svojih oblin, potem se na veliko izogibaj monokinijev in hlačk, ki se pri strani zavežejo, saj še bolj poudarijo zadnjico in boke. Asimetrični modeli kopalk usmerjajo poglede proti dekolteju in poudarijo čudovito linijo od vratu do ključnice.

Namigi in triki

 • Asimetrične oblike pritegnejo pogled proti dekolteju in poudarijo čudovito linijo od ženskega vratu do njene ključnice.
 • retro obleke lahko pomagajo poudariti vašo obliko.

 

Avtor: M.J.