Vsaka ženska je že bila v situaciji, ko je se je bilo potrebno lepo urediti. Lahko nas je čakala svečana prireditev, pomemben sestanek v službi ali pa smo si le želeli biti lepe in urejene od glave do pet. Piko na i k videzu skoraj vedno dodajo čevlji z visoko peto.
Vse pa smo verjetno že izkusile, kako zelo so lahko neudobni. Bolečina v nogah nam zna uničiti cel dan oziroma večer.
Da malo olajšamo nošnjo petk, smo za vas zbrali nekaj nasvetov modnih strokovnjakov.
Uporabite deodorant. Roll-on ali pa deodorant v stiku namažite pod trakove in ob robu čevlja. Stopala bodo v čevlju nežno drsela, s tem pa boste preprečili drgnjenje.
petke
pexels.com
Odločite se za čevlje s trakci in zaponkami. Poskrbeli bodo, da se čevlji ne bodo sezuvali. S tem boste preprečili tudi nastanek bolečih žuljev.
Čevlje redno vzdržujte. Ko se čevlji obrabijo je najbolje, da jih občasno odnesete do čevljarja. Preveril bo ali je vse še vedno tako, kot mora biti in zamenjal gume na podplatu. S tem bo poskrbljeno, da ne bo prihajalo do poškodb čevljev in tudi vas.
Preden jih obujete, jih malo ponosite. Naredite par korakov po stanovanju. Čevlji se bodo bolj prilegali vašemu stopalu. Nikoli ne kupite čevljev par ur pred pomembnim dogodkom, na katerem bo potrebno stati par ur. Najprej preverite ali vam sploh ustrezajo.
Petke nakupujte zvečer. Preživite dan kot običajno, na koncu pa zavijte v trgovino s čevlji. Zakaj? Na koncu dneva so vaše noge utrujene, zatečene in prepotene. Če vas bodo takrat tiščali, raje počakajte z nakupom bolj udobnega para.
Velikost čevljev natančno izmerite. Vaše noge se skozi leta lahko spreminjajo, velikost čevlja pa se razlikuje od znamke do znamke. Prvo pravilo je, da so vam čevlji prav – najhuje se je spraviti v premajhen čevelj.
petke
pexels.com
Prilagodite hojo. V čevljih z visoko peto se ne hodi enako kot v supergah. Vzravnajte se, uporabite svoje mišice na nogah in se zibajte v bokih. Počutiti se morate kot, da ste na modni pisti.
Zalepite si prste na nogah. Morda se vam zdi ta nasvet čuden, a deluje. Skupaj zlepite tretji in četrti prst. Ko en prst podpira drugega, se omili pritisk na živce, ti pa so zaslužni za bolečino.
Kupite čevlje z usnjenim podplatom. Najslabši material za čevlje je zagotovo plastika. Noge se vam potijo, ob tem pa nastajajo žulji in neprijeten vonj. Usnje poskrbi, da vaša noga zadiha.
Uporabite silikonske gel vložke. Ublažili bodo pritisk na stopala, kar pride prav predvsem, ko je potrebno veliko stati na nogah.
Ne kupite si previsokih pet. Če niste navajeni, vam priporočamo, da si za začetek kupite čevlje z nižjo peto. Da vam ni udobno, se bo poznalo tudi na obrazu in telesni mimiki. Vse skupaj bo izpadlo bolje, če obujete nižje petke.

 

Imate tudi vi kakšen nasvet? Delite ga z nami v komentarjih spodaj…

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji