Nik Vene, študent Ekonomske fakultete v Ljubljani, star 21 let, živi pravo podjetniško življenje. Pri rosnih 20 letih je odprl prvo podjetje in začel poslovno pot. V letošnjem letu namerava diplomirati, nato pa se popolnoma posvetiti svoji znamki izdelkov.

Od kod ideja za naramnice?
Nik: Vsakdanje nošenje srajce in neprestano popravljanje le te me je blazno motilo. Ob vsakem dvigu rok, sedenju na stolu sem si moral neprestano popravljati srajco in jo zatlačiti nazaj v hlače. Pregledal sem trg, a nisem našel ničesar, kar bi mi ustrezalo, in tako je nastal T-Holder.
Je to vaš prvi produkt, ki ste ga razvili.
Nik: Ne to je naš drugi produkt. T-Holder je bil lansiran na trg leta 2015. Sedaj, leta 2017, smo na podlagi pripomb in mnenj naših kupcev, ki jih je do danes že preko 6000, razvili S-Holder, ki je izboljšana verzija predhodnika (nove barve, nove zaponke, nastavljive elastike).
Zakaj ravno Kickstarter?
Nik: Ker s pravim pristopom pridobiš ogromno kapitala, hkrati pa ni potrebe po kreditu za zagon lastne proizvodnje. V prvi kampanji smo prejeli 58.000 dolarjev, nato celo leto gradili našo bazo strank in se pred 10 dnevi ponovno vrnili na Kickstarter ter dosegli že 40.000 dolarjev. Kampanja pa se je šele dobro začela. Kampanjo si lahko ogledate TUKAJ.
Naročila prihajajo največ iz tujine.

naramnice

Nik: Res je, največ naročil, cca 3500, je bilo iz ZDA, nekaj tudi iz Mehike in Azije, Slovenija pa je žal premajhen trg za naš izdelek.
Kje se vidite čez 10 let?
Nik: Podjetništvo je stvar, ki mi je pisana na kožo in ga sploh ne jemljem kot službo, ampak kot strast in užitek. Kar se tiče znamke NV Holders, je cilj razviti celo linijo Gentleman lifestyle izdelkov. Dva izdelka sta že na trgu, tretji se razvija, za 4. in 5. izdelek pa je načrt prav tako že ustvarjen. Moj osebni cilj je, v prihodnosti imeti več podjetij v panogah, ki se bodo med seboj povezovala.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji