Sedaj je več kot zaželeno, da so tudi bodoče mamice še vedno videti enako in se tudi počutijo tako, kot so se pred nosečnostjo. S tem ciljamo predvsem na lasten modni okus in ohranjanje modnega stila, ki ste mu bile zveste toliko časa. V zgodnejši fazi nosečnosti se osredotočajte na enostavne in šik obleke. V kasnejši fazi nosečnosti pa naj kavbojke zamenjajo pajkice iz naravnih materialov in tunike, ki naj ne bodo prevelike.

Še vedno želimo, da ste videti modno, in seveda, da vam je udobno. Prav tako so v nosečniški modi priljubljeni topli mehki materiali, kot so pletenine iz lahkotnih materialov za pomladne dni in poletne večere. Držite se sledečih modnih zapovedi za nosečniški blišč in modno ozaveščenost skozi celotno nosečnost.

OBLEKE ZA NOSEČNICE

Za nosečnice so obleke predstavljene predvsem z visokim pasom in z maxi ali midi dolžino, vendar so se v tokratni modni sezoni trendi malce zavihteli na drugo stran. Vrnile so se kratke obleke s pridihom iz 60-tih. Takšne obleke imajo jasno krojeno A-linijo, ki je prav tako primeren kroj za čas po nosečnosti. Modni oblikovalci pa so prav tako pokazali nešteto različic dolgih lahkotnih oblek za nosečnice, ki so krojene v bolj empirskem stilu, torej stisnjene pod prsmi in potem lahkotno spuščene proti tlom.

OBLEKE Z RAZTEGLJIVIM MATERIALOM

Ko ste v kasnejši fazi nosečnosti, tam nekje v sedmem mesecu nosečnosti, poudarite svoj čudovit nosečniški trebuh, saj bo na vas videti čudovito. Ne želite si, da ste videti večje in širše, ko ste noseče, zato so več kot primerna oblačila iz raztegljivih lahkotnih materialov in tanke pletenine. Naj se tkanina oziroma oblačilo ovija okoli vaših oblin in s tem pokaže vaše čudovite noge, boke in nosečniški trebušček.

NOSEČNIŠKI JEANS

Če ste bolj za hlače kot za oprijete obleke, pa se držite tega, da oblečete tisto, v čemer se počutite udobno. Pri vseh modnih trendih se tudi za nosečnice najdejo odlične kavbojke z gibljivim in prilegajočim delom v pasu, ki si ga glede na fazo nosečnosti same oblikujete in širite. S tem je vaš trebušček dodatno podprt, vaša zadnjica in boki pa so zaradi jeans materiala še vedno lepo oblikovani in laskajo vaši postavi.

OHRANITE PREPROSTOST

Izognite se preveč živim in neon barvam, satenastemu materialu, ki ni prav nič prijazen do oblin, in kričečim vzorcem. Namesto teh modnih napak se rajši posvetite jasnim naravnim barvam ali temnejšim tonom in enostavnim potiskom, če le-ti morajo biti. Jasno pa je, da tudi v nosečnosti z modno črno ne moremo brcniti mimo.

ZA PLAŽO

Nosečnost in otroci so nekaj najbolj čudovitega, zato se s tem pohvalite!  Če si želite bolj zakritih modnih kosov na plaži, izberite enodelne kopalke v še vedno elegantnih krojih in barvah. Za dodatno modno eleganco pa lahko dodate še velik pleten klobuk in poletno čipkasto tuniko v beli barvi, tako se boste na plaži počutile udobno in tudi modno.

OVIJAJOČE

Kot smo omenili, svoje obline rajši pokažite, kot da jih skrivate v prevelikih kosih oblačil. Ker v tem času tudi dekolte dobi posebno pozornost, se obleka elegantno ovija okoli bokov do kolen, v zgornjem delu pa si lahko privoščite malce več drznosti in povečate svoj izrez dekolteja do še vedno elegantne, a ženstvene meje. Za dodatno večerno eleganco svoj dekolte okrasite še z veliko modno ogrlico in šik nosečnica je tu!

BARVNA PALETA

Glede barvne palete so poleg klasične črne in temnejših tonov primerne tudi bela in pastelne barve, če le-te združimo v pravih modnih kombinacijah. Zelo pogumno lahko postavimo živahno rdečo ob bok nežni modri ali vijolični za bolj svež in poletni videz. Vse je odvisno od dodatkov in osebnega počutja. Zažarite v vsej svoji nosečnosti in tega ne zakrivajte, ampak s ponosom pokažite.

POTISKI

Eden od dominantnih potiskov so nesporno navpične črte. Kljub nosečnosti in nekaj pridobljenim kilogramom navpične črte silhueto zožijo. Prav tako je primeren orientalski cvetlični vzorec, saj naznanja pomlad in kot je za potisk znano, malce zabriše prvotno obliko silhuete. Seveda želimo, da se poudari nosečniški trebušček, vendar s takšnim vzorcem na pravih mestih oblačila lahko zakrijete ostale odvečne kilograme, ki se naberejo skozi nosečnost. Kot je za poletni čas primerno, pa se posvetite tudi mornarskim vzorcem horizontalnih črt, potiskom sidra in ostalim morskim simbolom. Pri črtah pa bodite pazljive in horizontalne uporabljajte samo pri poudarjanju zgornjega dela telesa ali trebuščka.

 

Avtor: M.J.