Način življenja je zelo hitro viden na naši koži. Utrujenost, živčna napetost, preobremenjenost, kajenje, alkohol, pomanjkanje spanca pustijo na naši koži neljube posledice.
Vsakodnevna nega je najprimernejši način ohranjanje zdrave in vitalne kože, saj bo v vseh starostnih obdobjih kožo očistila, nahranila in prenovila. Pripravite si masko za obraz po vaših željah, glede na vaš tip kože kar doma, iz hladilnika. Najbolj uporabne sestavine so olivno olje, kvas, jogurt, kefir, limonin sok, skuta, med, morska sol, mandljevo olje, avokado, mango, jajce…
 • Maske za mastno in kombinirano kožo
  Iz medu: Nekaj žličk medu razredčite nad paro in mu primešajte eno jedilno žlico limoninega soka. Maso nekaj minut mešajte, da se shladi, nato pa jo nanesite na obraz in pustite delovati 10 do 15 minut. Obraz si nato temeljito umijte z veliko hladne vode.
  Iz kvasa: Liste mete zmehčajte v topli vodi. Žličko svežega kvasa zmešajte s štirimi ali petimi listi mete in dodajte še dve žlički kreme z nevtralnim pH faktorjem. Masko pustite delovati 15 minut, nato pa obraz temeljito sperite z veliko mlačne vode.

  maska
  vir: The Kitchen McCabe
 • Maska za mastno kožo
  Maska iz gline: Dobro zmešajte glinomol* in vodo ter dodajte dve žlici domačega jabolčnega kisa. Nanesite na obraz in pustite delovati 20 minut. Kombinacija teh dveh sestavin bo pomagala pri usklajevanju prekomerne mastnosti kože.
  *glinomol je prečiščena glina, dobite jo v vseh bolje založenih trgovinah s slikarskim in dekorativnim materialom
  POZOR: Maska ni primerna za občutljivo kožo!

  maska
  vir: ihph.org.vn
 • Maske za suho kožo
  Maska iz jajca: Eno celo jajce dobro razžvrklejte in ga nanesite na obraz. Ko se jajce na vaši koži popolnoma posuši, pustite naj deluje še 10 minut. Obraz si nato dobro umijte s hladno vodo in na kožo nanesite nekaj kapljic mandljevega ali olivnega olja.
  Maska iz rumenjaka in medu: V posodici dobro premešajte 1 rumenjak, 1 žličko medu, 1 žličko majoneze in 1 žličko kefirja. Masko pustite na obrazu delovati 20 minut. Nato obraz temeljito umijte z veliko mlačne vode.
  Maska iz avokada: Dve žlički medu zmešajte z zmečkanim avokadom, dodajte žličko domačega jabolčnika, sneg enega beljaka, tri žličke olivnega olja in tri žličke kreme, ki ima nevtralen pH faktor. Masko nanesite na obraz in naj deluje 20 minut, nato pa si obraz temeljito sperite z mlačno vodo. Esencijalne kisline avokada in jabolčnika bodo pripomogle obnovi kožnega tkiva, vaša koža pa bo spet navlaženain mehka.

  maska
  vir: greenblender.com
 • Maska za občutljivo kožo
  Maska iz avokada: Žlico zmečkanega zrelega avokada zmešajte z nekaj kapljicami olivnega olja. Masko masirajte na obraz ter pustite delovati 30 minut. Masko nato obrišite z obraza ter si kožo umijte z veliko mlačne vode.
Povejte še prijateljem in zapišite v komentar zadovoljne rezultate mask ter delite to s ostalimi bralci.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji