Poletje se nam hitro približuje, z njim pa prihajajo tudi odprta obuvala. Uredite in pripravite svoja stopala, na prihajajoče vroče poletne dni.
Predstavljamo nekaj namigov, ki vam bodo v pomoč, da bodo vaša stopala zasijala v vsej svoji lepoti.
Luščenje, luščenje, luščenje
Res, da morda naslov deluje kot, da so trije ločeni namigi, vendar ni ravno tako. Luščenje je le res pomemben faktor, ki se ga morate držati če želite, da so vaša stopala svileno gladka. Ni potrebno zapravljati veliko denarja za pripomočke, ki vam luščijo odmrle sloje kože. Ustvarite si svoj piling tako, da zmešate grobo sol in olivno olje. Če pa imate možnost, je najbolje kar lahko storite za svoja stopala,da se odpravite na dolg sprehod po plaži. Pesek ali mivka sta odlična naravna luščilca.
stopala
vir: pexels.com
Namakajte svoje stopala
Visoko cenovni aparati za masažo in ogrevanje nog, niso vedno najboljša odločitev. Poznamo veliko alternativnih metod. Na primer, vzemite veliko posodo ali lavor in vanj nalijte toplo vodo ter kanite kapljico eteričnega olja. Če se počutite avanturistično, lahko poizkusite tudi s toplo vodo, ustno vodico in pa skodelico kisa. Ta mešanica bo res »zažgala«.  Vsekakor namakanje nog nekajkrat tedensko vključite v svojo večerno rutino in vaša stopala vam bodo hvaležna skozi vse leto.
stopala
vir: pexels.com
S kremo do mehkih in vlažnih
Vso luščenje in namakanje bo zaman, če ne boste v svoj tretma vključili tudi kremic, s katerimi boste poskrbeli, da bodo vaša stopala pridobila vse hranilne snovi. Namesto kreme lahko uporabite tudi organsko kokosovo maslo, ki je 100% naravno.. Nanesite ga takoj, ko se stuširate. Ne le da bodo vaša stopala kot dojenčkova ritka, prav tako boste dišali kot eksotični, tropski sadež.
Uredite si nohtke
Nobena pedikura ni popolna, če na koncu z barvo ne popestrimo svojih nohtov. Vsaka stopala so videti lepša, če so nohti v odprtih sandalih ali japonkah polakirani. Svetlo roza, rdeči, oranžni so barve, ki prevladujejo poleti. Ne bojte se poizkusiti različne kombinacije. Tudi če vam  končni izgled ne bo všeč, si jih lahko vedno prebarvate z drugo barvo. Bodite pa previdni pri izbiri laka. Najpomembnejši je kvaliteten čopič za nanašanje.
stopala
vir: pexels.com
V komentar zapiši kako pa ti pripraviš svoja stopala na poletje.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji