V najvišje ležečih slovenskih termah, v Termah Snovik, ki jih vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov, so gostili predfinalno srečanje finalistk za Miss Earth Slovenija 2020. Lepotno tekmovanje za Miss zemlje s sloganom »lepota z določenim namenom«, velja za enega izmed najbolj priznanih tekmovanj na svetu.

Skrb za čisto okolje in ekološke vrednote

Srečanje tokrat ni bilo čisto običajno, saj so prioritete tekmovanja skrb za čisto okolje, zaščita narave, ekološke vrednote, nove, okolju prijazne energije, in pereči aktualni problemi, povezani z našim planetom.

Terme Snovik prejele priznani certifikat Ecolabel

Terme Snovik, ki so uveljavljena zelena destinacija, so tako postale idealen kraj za srečanje finalistk pred zadnjim dejanjem, ko bomo izvedeli, katera od finalistk bo nasledila aktualno Miss Earth Slovenije 2019, Charnée Bijön Bonno, in se okronala z nazivom Miss Earth Slovenije 2020.

V Termah Snovik so že od začetka svojega delovanja zavezani delovanju z roko v roki z naravo in veliko odgovornostjo v skrbi za okolje, v katerem sobivajo in soustvarjajo svoje programe termalne sprostitve. Kot prve v Sloveniji so prejele priznani certifikat Ecolabel (Eko Marjetica) za okolju prijazno delovanje po kriterijih Evropske komisije, ki se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem.

Kneippovo bosonogo doživetje

Finalistke so tako imele izredno priložnost sprehoditi se po eko poteh, spoznati termalne užitke in eko zavezo ter odkrivati Kneippovo filozofijo petih elementov zdravega načina življenja.

Najbolj v spominu jim bo zagotovo ostalo posebno Kneippovo bosonogo doživetje. Bosonoge so se podale v neokrnjeno naravo Tuhinjske doline po nagrajeni Tematski poti leta 2018, se povezave z naravo, občutile stik z zemljo, se potopile v gozdno kopel in se preizkusile v štorkljasti hoji. Naravo so začutile z vsemi čuti, tudi okusile so pristno lokalno kulinariko po Kneippovih priporočilih.

Finalni dogodek Miss Earth Slovenije 2020

Vabljeni tudi k spremljanju posnetka finalnega dogodka s kronanjem nove Miss Earth Slovenije 2020, ki je na voljo na YouTube kanalu na uradnem naslovu nacionalne organizacije »Miss Earth SI«. Žal zaradi priporočil in ukrepov varovanja zdravja organizator ni izvedel običajnega dogodka kot v preteklih letih.

Zmagovalka se takoj po kronanju pridruži virtualnemu svetovnemu izboru Miss Earth 2020, ki bo potekal do konca oktobra, ko bomo prvič v zgodovini dobili virtualno lepotno kraljico. Slovenskim finalistkam želimo veliko eko projektov in uspehov pri tekmovanju.

Foto: Arhiv Miss Earth Slovenije