“Mislim, da je čas, da povem, kar mislim. Dizajnerji v ženski modni industriji ženske vedno silijo,” je 85-letni Giorgio Armani povedal novinarjem v oddaji za linijo, namenjeno mlajšim strankam.

“Če gospa hodi po ulici in zagleda oglas neke ženske s prsmi in zadnjico na vidiku in želi biti tudi taka, je to način, kako jo posiliti,” je dejal Armani. “Žensko lahko posiliš na več načinov, bodisi tako, da jo vržeš v klet, ali pa predlagaš, da se na določen način obleče.”

Armani, modna znamka, ki je znana po elegantnih oblačilih, je bila ustanovljena leta 1975 in Giorgio jo je nadgradil v globalno blagovno znamko.

“V naših linijah so kratka krila, dolga krila, obilne in tesne hlače. Za ženske, ki lahko uporabijo vse možnosti. Dal sem jim največjo svobodo.”

“Boli me, če slišim besedo “trend“. Poskušati moramo delati za današnjo žensko. Trendov ne bi smelo biti,” je še dodal Armani.

V oddaji Emporio Armani jesen / zima 2020 je oblikovalec ostal zvest svojemu preprostemu in nevtralnemu videzu, obdržal je silhuete ohlapne in naravnost podložene z novim poudarkom na recikliranih materialih.

“Zbirka R-EA je bila narejena iz recikliranih tkanin in materialov, kot je to že bilo storjeno za moško linijo Emporio,” je po nastopu povedal Armani.

Na modni pisti je na začetku prevladovala črna, nato pa so bil na vrsti odtenki zelene in modre barve, saj “trgovine potrebujejo barve, da ujamejo kupce”, kot je pripomnil Armani.

Modeli so nosili kratke čipkaste obrezane kratke hlače, nepregledne hlačne nogavice in hlače s širokimi hlačnicami. Oblečeni so bili razpeti in oprijeti v pasu s pasovi in v kombinaciji z žametom in svilo.

Jakne, dolge in tekoče ali obrezane in zapete, so bile kombinirane z drobnimi vrvmi na vratu. Obutev je bila v glavnem sestavljena iz čipkastih škornjev, torbice pa so bile majhne. Velvet, ponavljajoči se material, je bil uporabljen tudi v dodatkih.

Ženska Emporio Armani je odločna, eklektična in drzna v svojih odločitvah. Z malo upoštevanja svetovnih pravil je mlada ženska, ki zmede in osupne,” je zaključil svoje mislil svetovno znani modni oblikovalec Armani.

 

Avtor: M.J.