Navadno kupujemo avtomobil na podlagi opreme, cenovnega razreda, izgleda notranjosti in seveda tudi barve. Katere barve so pri izbiri avtomobila najbolj popilarne in kaj izbira barve dejansko pomeni?
Ali ste vedeli, da izbira barve odraža naše lastne afinitete?
Tako naj bi srebrna barva odražala interes za tehnologijo in napredek – enačimo jo namreč z računalniškim svetom, s perfekcijo, elektroniko in vse kar spada pod besedo moderno. Hkrati pa lahko srebrna oziroma svetlo siva metalik barva odraža občutke superiornosti in izjemnih mentalnih sposobnosti.
POMEMBNOST BARVE AVTOMOBILA
Če se vam v tem trenutku zdi barva avtomobila popolnoma nepomembna, si boste ob koncu prispevka zagotovno premislili. Ne gre le zato, da nam bo barva avtomobila všeč, ampak je smotrno upoštevati tudi to, kako bo barva avtomobilaa vplivala na njegovo vrednost čez nekaj let, ko ga boste želeli prodati.
Tiste najbolj klasične barve – bela, črna, siva – so najbolj zanesljive, saj bo avtomobil ostal zanimiv tudi čez pet ali deset let.
KAJ POMENI IZBRANA BARVA AVTOMOBILA?
Psihologija izbire barve avtomobila je precej dognana, kar pa ne pomeni, da ne obstajajo izjeme. Zanimivo pa je vedeti, kako izbrana barva avtomobila predstavlja našo osebnost.

 

rdeč avtomobil
Vir: Google
 • Strastna RDEČA
  Ste zelo strastna oseba, odprta in zagnana ter zabavna oseba, čeprav ste včasih tudi nekoliko impulzivni.
  Na splošno pa rdeči avtomobili privlačijo ambicizne in determinirane ljudi, ki so pogosto neučakani in nepotrpežljivi. Bodite pozorni na voznike v rdečih vozilih – so zelo samozavestni, svetu pa želijo pokazati kaj si lastijo.

   

  siv avtomobil
  Vir: Google
 • Preprosta SIVINA
  Pomembna vam je dostojanstvenost, tradicionalnost in zrelost, ni pa vam pomemben status. Predvsem ne marate sprememb, hkrati ste zelo pazljivi in odprti za kompromise.
  Siva barva je varna različica bele in črne – tako si voznik sivega avtomobila želi nič kaj presenetljivo in varno življenje.
 • Metalik SREBRNA
  Ste praktična, inovativna oseba z zelo dobrim okusom, gibate pa se v poslovnih vodah.  Srebrna barva hkrati predstavlja nevtralno barvo, na kateri se umazanija praktično ne vidi.
  Radi imate tehnologijo, ste sofisticirani, urejeni in imate ali pa si želite višji status v družbi.

   

  moder avtomobil
  Vir: Google
 • Nebeško MODRA
  Večni optimist, ki je stabilen in pošten hkrati pa močno empatičen. Cenjeni ste zaradi močnega občutka za sočloveka in vaše modrosti. Tako kot modra barva odraža prijaznost, domačnost in družinsko življenje, tako izbor modrega avtomobila odraža vas. 🙂
 • Naravna ZELENA
  Trendzelenih avtomobilov je sicer popolnoma usahnil, a še vedn velja, da ste lastniki zelenih avtomobilov nežni in potrpežljivi. Poleg tega pa ste hkrati tudi močno navezani na naravo.
 • Zvesta ČRNINA
  Če ste izbrali črn avtomobil, izražate prestiž in eleganco. Pretirano se razkazujete čeprav že tako ali tako odražate sofisticiranost. Ne pozabimo, da ste zelo skrivnostni, v svojem življenju pa želite najti globji smisel in pomen.
  Nadzor, moč ter drage stvari so vam pisane na kožo.

   

  bel avtomobil
  Vir: Google
 • Angelska BELINA
  Lastniki belih avtomobilov predstavljate poštenost in čistost. Imate dober čut za estetiko in eleganco hkrati ste pogosto perfekcionisti. Bel avtomobil izraža vašo svežino, mladost in modernost.
Ste se našli v psiholoških opisih barv avtomobilov? Delite z nami ali opisi držijo za vas. 🙂

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji