Modni dodatki nam služijo kot podaljški identitete, zato so nam pomembni in več pozornosti posvečamo kakovosti in izdelavi. Z vrhunskim dizajnom in stopnjo dodelave pa lahko naziv modni dodatek pripada tudi avtomobilu.

V Sloveniji je bilo decembra 2016 registriranih 5016 osebnih vozil in lahkih gospodarskih vozil, kar je kar 20 odstotkov več kot leto prej istega časa.
Slovenci imajo najraje Renaulte, sledita mu Volkswagen in Opel. Decembra so največ prodali Renault Cliov, Hyundi Tusconov in Volkswagen Golfov. Pri gospodarskih vozilih je
največ Renaultov in Volkswagnov, sledijo jima pa tudi Citroen.
Po statistiki se je izkazalo, da je Volkswagen največkrat znamka avtomobilazavarovan avtomobil na Hrvaškem, Poljskem in Romuniji. Srbski vozniki s najraje vozijo s svojo tradicionalno domačo znamko Zastavi. Domače znamke so priljubljene tudi pri Čehih in Slovakih, zato je med zavarovanimi avtomobili med prvimi Škoda. V Bolgariji in na Madžarskem je številka ena znamka Opel.

Več je tudi registriranih avtomobilov!

Iz sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovski zbornici Slovenije so sporočili, da se je po statistiki število prvih registriranih avtomobilov na letni ravni zvišalo za 19 odstotkov. Pri prvič registriranih lahkih gospodarskih vozilih pa se je povečalo število za 32 odstotkov.
avto
Hyundai Tucson

Najbolj priljubljena barva

Med vsemi registriranimi avtomobili v Sloveniji, jih največ opazimo v svetlo sivi kovinski barvi – 20 odstotkov, sledi srednja bela barva z 7,8 odstotki, priljubljena je tudi srednje rdeča z 7,7 odstotki.
avto
Renault Clio

Povprečna starost avtomobilov

Po zavarovalnicah, ki sodijo pod okrilje Generali PPD Holdinga, kjer imajo navečje število zadovoljnih zavarovancev, so zasledili, da se povprečna starost avtomobila giblje med 8 in 16 let. Pri Generali zavarovalnici je v Sloveniji največ zavarovanih avtomobilov starih do 8 let, v Bolgariji pa največ starih do 16 let. V sklopu obveznega avtomobilskega zavarovanja (AO), je povprečna starost zavarovanih avtomobilov pri Generali v Sloveniji 8,2 leti, medtem ko se v drugih državah Srednje in Vzhodne Evrope kjer deluje Generali, starost vozil z obveznim AO giblje okoli 11 let (Češka, Srbija, Hrvaška).

Priljubljenost med električnimi avtomobili narašča

Med hibridnimi in električnimi vozili je bilo prvič registriranih 38 vozil. Leto prej v decembru jih je bilo 25. Kupci so pokazali največ zanimanja za Toyoto yaris, Toyoto C-HR in BMW I3.
toyota yaris
Toyota Yaris

Kateri avtomobil pa Vi najraje odpeljete?

Skleniti zavarovanje za avtomobil je nujno, ni pa nujno, da za to porabite preveč časa. G24 je enostavna, uporabniku prjazna spletna stran, ki Vam omogoča hitro sklenitev zavarovanja za Vaše najlljubše vozilo!

Pridružite se najbolj zadovoljnim zavarovancem!generali

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji