Porsche Cayenne je zdaj svetovni rekorder v kategoriji vleke letala. Za 42 metrov je premaknil 285-tonski Airbus A380.
Porsche Cayenne je zdaj uradno zapisan v Guinnessovi svetovni knjigi rekordov. Nemški SUV je prevzel krono za kategorijo serijsko proizvedenega avtomobila, ki lahko premakne najtežje letalo. Test se je odvijal na letališču Paris Charles de Gaulle.
porsche_letalo
Vir: www.autoexpress.co.uk
Nov rekord je bil dosežen z uporabo standardnega vozila Cayenne S Diesel. Takšen podvig je uspel z 4,1-litrskim V8 twin-turbo motorjem, ki proizvede 380 konjskih moči in 850nm navora. Takšno vozilo je sposobno premikati težke stvari in tudi dokazal. 285ton, 516 sedežni, 73m dolg Airbus A380 družne Air France je bil prestavljen za 42m.
Porsche_cayenne1
Vir: www.autoexpress.co.uk
Bolj pogosto kot lovljenje svetovnih rekordov se pri Porsche-ju lotevajo spraviti na trg tehnično najbolj dovršena vozila. Vendar so vseeno to povabilo sprejeli in rekord podrli za natančno 115 ton več. Prejšnji Guinnessov svetovni rekord za kategorijo serijsko proizvedenega avtomobila, ki premika težke stvari je iz leta 2013. Lasti si ga Nissan Patrol, ki je uspel premakniti 170 tonsko letalo za 42m.
Porsche_cayenne
Vir: www.autoexpress.co.uk
Porsche Cayenne S je vozil tehnik Richard Payne, ki je takoj po rekordu dejal: »Mi običajno ne gremo tako daleč, da preizkušamo skrajne meje naših avtomobilov vendar mislim, da smo bili danes zelo blizu. Še isti dan so uporabili tudi 562-konjskega Cayenne Turbo S, ki je prav tako nalogo uspešno izpeljal.
porsche_letalo1
Vir: www.autoexpress.co.uk
Ko gre za Guinnessove rekorde je beseda Porsche velikokrat zraven. Poleg različnih drugih rekordov se je leta 2009 skupina 12 inženirjev iz tovarne podalo na tek po tekalni stezi, ki je trajal celih 48 ur in skupaj pretekli 868,64 km. Latniki in navdušenci Porsche avtomobilov se prav tako združili moči in leta 2008 ustvarili najdaljšo parado s kar 2325 udeleženci. To je do danes največji konvoj, ki je zabeležen in posnet.
Ali ste navdušeni nad vlečno močjo Porsche Cayenne S? Komentirajte spodaj…

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji