V začetku leta 2004, je Mercedes-Benz predstavil model CLS prve generacije in sicer štirivratno luksuzno limuzino. Dejstvo je, da so ravno pri Mercedes-Benz skovali nov izraz za avto, ki se kliče »coupe« s štirimi vrati. Kmalu so dobili neposrednega tekmeca v znamki BMW, ki je ustvarila »6-Series Gran Coupe«.
mercedes
Vir: Avto Exspress
Sedem let pozneje, leta 2011 je na trg prispel prenovljen CLS druge generacije. Zadržali so koncept »coupe« vendar v bolj mišičasti karoseriji.
Sedaj pa so nemški mediji napovedali, da prihaja v začetku leta 2018 CLS tretje generacije in s tem bo prestižna znamka Mercedes-Benz, ponovno korak pred konkurenco.
Eleganten vendar mišičast »Styling«
Navdih so jemali pri AMG GT zato je sprednji konec bolj agresiven, kar nakazuje velika rešetka, ki pričara jezen pogled in v prihodnost usmerjeni žarometi. Pogled iz strani je morda malo zadržan, tu so linije bolj ravne in elegantne. Sprememba pa se obeta pri zadku avtomobila. Po mnenju mnogih je CLS prve generacije s padajočim zadkom zgrešil bistvo zato so veliko napora vložili v izgled prav tega dela. Zadnje luči recimo bodo povezovale oba kota avtomobila in se nadaljevale naprej na prtljažni pokrov.
Mercedes2
Vir: Avto Express
Pod pokrovom:
Uporabljena bo vsestranska MRA platforma katero ima tako CLS kot sedanji E-razred. Vendar pa se zdi, da je CLS širši in daljši kar prispeva k večjemu prostoru za potnike in s tem k izboljšanju njihovega počutja.
Druga prednost nove platforme, je razpoložljivost bodisi zadnjega ali štirikolesnega pogona in hibridnih možnosti. Govori se o novem motorju 3,0-litrski s 6 cilindri in možnostjo 9-stopenjskega avtomatskega menjalnika. Tudi AMG navdušenci ne bodo pozabljeni z dvema različicama CLS50 in CLS63 z 4,0-litrskim V8 motorjem s kar 603 konji.
mercedes1
Vir: Avto Express
Nekaj govora je bilo tudi da naj bi kratico CLS spremenili v CLE saj je CLS model praktično enak E-razredu samo v drugačnih oblačilih. Ker pa se je ime CLS dodobra prijel med ljudmi se to zagotovo ne bo zgodilo.
Delite svoje misli o novem CLS v komentarjih spodaj!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji