Drzen in uglajen športni terenec je dobil ime po vzhodnem vetru, ki piha v zahodnem Sredozemlju ter lahko hitro preide v burjo. Pravijo, da je prav takšen tudi njegov karakter. Maserati Levante športni modelMaserati Levante temelji na nadgrajeni platformi modela Ghibli. Drugačne potrebe in zakonitosti pa so jih pripravile, da so razvili posebno podvozje, izboljšali vozne lastnosti in pripravili konkurenčne terenske zmogljivosti. Za vsakodnevno uporabnost in udobje pa so nakoncu dodali še posebne elemente.

Levante je obdržal Maseratijevo oblikovno prepoznavnost. S pomočjo ogromne maske hladilnika in velikega trizoba ter dolgega pokrova motorja ne odstopa od ostalih vozil znamke. Maserati Levante bokNotranjost je v obilju usnjenega oblazinjenja in številnih podrobnostih. Usnjeni sedeži so le začetek, model avtomobila nadgrajuje armaturna plošča iz dvobarvnega usnja in dodatki iz lesa ali ogljikovih vlaken. Maserati Levante usnjena notranjost
Maserati Levante voznikov sedež
Za vse prestižneže je na voljo 28 barvnih kombinacij, dodatno pa si lahko privoščite tudi prestižno oblazinjenje z všitki prave svile. Snovalci projekta niso pozabili na elektroniko, saj vas v avtomobilu razvaja zaslon na dotik in dve vrsti ozvočenja.
Še vedno vztrajajo pri športni eleganci. Njegovo aluminijasto vzmetenje z večtočkovnim vpetjem s petimi vodili zadaj, v kombinaciji s serijskim zračnim vzmetenjem, aluminijastimi blažilniki in neodvisnim elektronskim krmiljenjem vam nudi športne užitke v vseh razmerah.
Odlične vozne lastnosti zagotavlja štirikolesni pogon in vektorski sistem navora, ki je pri tem modelu novost. Z možnostjo dviga za štiri centimetre pa omogoča lažje premagovanje zahtevnejših ovir. Motor za Maserati Levante izdelujejo v Ferrarijevi tovarni v Maranellu. Športni navdih motorja pa se pokaže, ko od 0 do 100 km/h pospeši v 5,2 sekunde in doseže svojo najvišjo hitrost 264 km/h.
Maserati Levante bo z nižjo ceno začel pri 86.900 evrih, za močnejši bencinski agregat pa boste morali odšteti vsaj 122.000 evrov. Cene za šibkejšega bencinarja pa zaenkrat še niso znane.
Za začetek, si lahko ogledate vožnjo Maserati Levante-ja in se prepustite njegovemu zvoku. Prijeten ogled vam želimo!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji