Dandanes ima vsakdo željo po izboljšanju izgleda svojega avtomobila. Četudi so to malenkosti, se ljudje počutijo boljše. Pokazali vam bomo, s čim lahko svoj avtomobil polepšate.

Le zakaj bi izstopali s svojim avtomobilom samo podnevi? Preverite, kako lahko izstopa tudi ponoči!

NISSAN je prvi avtomobilski proizvajalec, ki je na svoj avtomobil nanesel barvo, ki se sveti v temi. Njegov povsem električni avtomobil LEAF, ki je najbolje prodajani avto na trgu teh vozil, vse več ljudi spodbuja k uporabi sončne energije v gospodinjstvu. Seveda gre predvsem za reklamno potezo.

 avto, ki se ponoči sveti v temi
Pri tem je sodeloval z izumiteljem barve Hamishem Scottom, imenovane STARPATH. Gre za premaz v obliki razpršila, ki podnevi vpija UV žarke in se nato ponoči sveti od osem do deset ur.

Barva namreč vsebuje zelo redek naravni material, stroncijev aluminat, trdno ter kemično in biološko inertno snov brez vonja. Svetleče avtomobilske barve in folije so sicer že na voljo, vendar je ta barva, ki se sveti s pomočjo energije UV žarkov, nekaj posebnega zaradi sestavin, ki so povsem organskega izvora.

Veliko je na trgu ponudnikov, ki na vozila nanašajo neorganske barve, ki se svetijo v temi, Nissan pa je prvi avtomobilski proizvajalec, ki je uporabil tovrstno tehnologijo. Barva naj bi se v temi svetila kar 25 let.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji