Organizatorja avtomobilskega salona, Gospodarsko razstavišče in Sekcija za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije, sta po 11 letih avtosalon spet pripeljala v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano.
Obiskovalci so si v 11 dvoranah na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin lahko ogledali 260 vozil, 30 slovenskih premier in veliko drugih novosti oziroma zadnjih trendov s področja avtomobilizma. Pomembno dodano vrednost na razstavnih prostorih 27 blagovnih znamk je s svojim svetovalno-izobraževalnim programom pripeljal na Salon tudi Tehnološki paviljon, s katerim so želeli obiskovalce spodbuditi, da pri nakupu novega avtomobila izberejo zase kar najbolj ustrezen model za svoj način življenja, za svojo mobilnost.
moder avtomobil
Vir: Google
Tam so jih poznavalci in strokovnjaki seznanili z vsem, kar je možno v sodobnih avtomobilih kupiti, kakšno opremo, kateri tip, kolikšno varnost, koliko udobja, katere pripomočke idr. Lahko so se preizkusili v varni vožnji na posebnem simulatorju ter se na lastni koži prepričali, katere vozniške motnje vse povzroča nepazljiva vožnja, kot sta npr. uporaba mobilnika, vožnja v visokih petah idr.
rdeč avtomobil
Vir: Google
Izvedeli so več o električni mobilnosti, pa tudi novi evropski zakonodaji, ki je pred vrati, kaj vse pomeni udobje v avtu, od pravilne drže, sedeža, postavitve volana do povezljivosti telefonov in avtomobilov. Obiskovalci so lahko spoznali nove trende avto akustike, kako tehnično deluje motor, novosti ter kakšno je sodobno lastništvo avtomobilov.
Tako obisk Salona ni pritegnila le bleščeča parada avtomobilizma, pač pa tudi vedno aktualne vsebine in seveda lepa dekleta, katerih ni manjkalo. 24. Avtomobilski salon Slovenije si je v sedmih dneh, od 27. marca do 2. aprila, ogledalo 75.000 obiskovalcev.
bel avtomobil
Vir: Google
Visoka številka obiskovalcev pove, da je še vedno bolj zanimivo videti avtomobil v živo kot pa na fotografiji prek spleta. Se vanj usesti, ga doživeti v živo. Avtomobilski salon naj bi v prihodnje v Sloveniji organizirali vsako drugo leto.
Ste se ga udeležili? Zapišite v komentar svojo izkušnjo.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji