Si želite, da bi notranjost vašega jeklenega konjička ponovno zasijala? Veste kako lahko z enostavnimi triki poskrbite, da bo notranjost prav takšna kot da se je rpavkar pripeljal iz tovarne?
Zaradi letne uporabe, se prah in druga umazanija dobesedno zažrejo v vse odprtine. Prav zato potrebuje vaš konjiček primerno nego.
čistila
Vir: Google
S ČIM LAHKO ODPRAVIM UMAZANIJO?
Enostavno lahko očistite vso umazanijo s sredstvi, ki jih že imate doma.
 • Nekaj kapljic detergenta za posodo zmešajte v vedru vode. Z mešanico pa lahko očistite trdovratno umazanijo s plastike, stekla in z vseh ostalih trdih površin.
 • Pri čistilu za steklo ni potrebe po kompliciranju. Uporabite stari dobri “stelex” s katerim lahko očistite tudi trdo plastiko.
 • Madeže s tekstila boste enostavno odstranili s pasto, ki jo v delanivah uporabljajo za umivanje rok. Nanesete jo na uporabljeno zobno ščetko ali manjšo krtačo, zahlo zmočite in podrgnete po madežu. Ko ste zdrgnili madež, vse skupaj obrišite z vlažno krpo.
 • Volanski obroč, prestavno ročico, kljuke in podobno, boste zlahka očistili s čistilnim alkoholom.

  čiščenje volana
  Vir: Google
S ČIM LAHKO ODPRAVIM PRASKE?
 • Rahlo opraskana ali zbledela plastična obloga je lahko zelo moteča za nekatere lastnike avtomobil. Prvoten videz pa lahko dosežete tako, da mesto poškodbe segrejete z idustrijskim fenom. Najprej pa vam svetujemo, da pred tem metodo preizkusite na skritem mestu, kjer boste preverili odpornost plastike na vroč zrak.
usnjeni sedeži v avtomobilu
Vir: Google
NEGA USNJA
Ker je usnje hkrati trpežno in zelo občutljivo, svetujemo čiščenje le z vlažno krpo ali z namenskim čistilom za usnjene površine. Priporočamo pa tudi uporabo mleka za nego usnjenih površin, s čimer boste povečali elastičnost ter zmanjšali obrabljanje in nastajanje razpok.
KAKO SE LOTITI ČIŠČENJA?
Za vse tiste, ki nimate usnjene notranjosti, najprej temeljito posesajte tla in sedeže – v primeru usnja pa prah in umazanijo odstranite z vlažno krpo.
 • Armaturno ploščo in druge plastične površine obrišite z vlažno krpo, s katero odstranite prah in druge nečistoče. Za čiščenje rež, odprtin, vogalov in drugih težje dostopnih mest uporabite čopič in/ali odsluženo zobno ščetko. Lahko pa uporabite tudi bombažne paličice, ki jih pomočite v vodo ali čistilo.
 • Talne obloge očistite s krtačo ali gobico ter čistilno peno za tekstil. Peno vtrete v tekstilne obloge in počakate, da se posuši – potem pa vse skupaj enostavno samo posesate.
 • Okna enostavno očistite z običajnim čistilom za stekla in industrijskimi papirnatimi brisačami, ki ne puščajo vlaken. V primeru, da se je na oknih nabral masten film, le tega očistite z vodo z nekaj kapljicami detergenta za pomivanje posode. Čistilo za posodo namreč deluje kot odličen razmaščevalec.
Ko ste očistili notranjost svojega konjička, ne pozabite še na zunanjost!
Poznate še kak trik notranjega čiščenja? Delite ga z nami v komentar!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji