Pregrešna dobrota vredna 100 dolarjev!

Zlati krof - je to res mogoče?

Sladko? Krofi? Ja! – Potem ste na pravem mestu!

Temu bomo rekli kar pregrešna dobrota!

Če vam je po prazničnem decembru v denarnici ostalo še nekaj denarja in imate radi sladke stvari, vas lahko razveselimo z novico o novi kulinarični specialiteti, ki je zadnje dni najbolj vroča tema pogovorov med petičneži.

V filipinski restavraciji Manila Social Club v Brooklynu so namreč za novo leto predstavili prav posebno sladico – zlati krof, s katero so se redki izbranci lahko sladkali že na prehodu iz starega v novo leto.

Veliki krofi, polnjeni z želejastim kremnim polnilom iz šampanjca Cristal in posuti z zlatimi lističi iz 24-karatnega zlata, pa niso za vsak žep, saj cena enega znaša vrtoglavih 100 dolarjev.

Ideja zanje se je lastniku in glavnemu kuharju restavracije, Bjornu Delacruzu porodila, ko je v sodelovanju z lokalno pivovarno osnoval krof s pivovim polnilom, ob čemer je začel razmišljati o prestižnem krofu, ki bi ga lahko premožnim gostom ponudil ob silvestrskem praznovanju.

Kljub visoki ceni gredo krofi za med. Čeprav je povpraševanje po njih veliko, pa krofov ni mogoče naročiti vsak dan. Pečejo se namreč le ob petkih, da pa bi se z njimi res lahko posladkali, jih morate naročiti že v četrtek. Naročilo je mogoče oddati le preko interneta. V slastno zlato skorjico pa lahko kupci zagrizejo tudi kar ob sedenju na domačem naslonjaču. Krofe je namreč možno naročiti tudi na dom, v lični škatlici pa jih dostavi kar sam lastnik restavracije.

Zlati krofi so postali prava senzacija, njihove fotografije so obkrožile predvsem Instagram, nad njimi pa ni skrival naudušenja niti znani newyorši kulinarični kritik Adam Platt.

 

Bi si naročili svojega?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji