Marsikdo “debelo” pogleda, ko se prikaže cena najdražje ure na svetu. Bi nekdo dejansko odštel tako nepredstavljivo vsoto za statusni simbol?
Ne samo, da obstaja več novih neverjetno dragih ur, na listi 2017 je prvo mesto dobila nova ura. To pove veliko, saj je glede na prejšnjo listo v letu 2016 bila najdražja ura na svetu vredna 25 milijonov dolarjev. Katera je prekosila že tako visoko ceno?
Večina ur prikazanih v videu je edinstvenih, lastijo pa si jih najpremožnejši ljudje na svetu in kdo bi jih krivil, če pa je ura zelo močan družbeni statusni simbol, ki vas loči od drugih bogatih ljudi po svetu. In kakšna so dejstva, ki opravičujejo vrednost ure, da je tako draga? To je v osnovi odvisno od teh treh faktojev:
  1. Dragi deli, kot so redki diamanti, zlato, platino, meteorski kamen, dinozavrove kosti…
  2. Koliko časa je trajalo, da so jo dokončali in detajlne podrobnosti, česa vsega je ura zmožna
  3. Kako je edinstvena in unikatna ter koliko nematerialne vrednosti ji lahko pripišemo
Vsaka ura ima svojo neverjetno zgodbo ob kateri se boste začeli spraševati, kako je imeti takšno uro, ki si jo lahko privoščijo le zelo premožni posamezniki.
Delite listo 10-ih najdražjih ur na svetu med prijatelje in v komentar zapišite katero bi imeli in zakaj.
Spodaj ne pozabite prebrati posebnost najdražje ure na svetu!

In mislimo, da si najdražja ura na svetu zasluži kratek opis:
Ura Graff Hallucination je trenutno najdražja ura na svetu, za katero lahko odštejete 55 milijonov dolarjev. Pred nekaj leti je svojo veličastnost razkrila na sejmu ur in nakita Baselworld, kjer je Graff tudi prvič sodeloval. In zagotovo vedo kako impresionirati z vhodom! Že od začetka je bil cilj, da je ura najbolj dragocena in brezčasna od vseh, ki so jih kadarkoli ustvarili. In res jim je uspelo.
Vzrok neverjetne cene je v 110 karatnih zelo redkih in zelo velikih barvnih dimanatih vstavljenih v pašček iz platine. Pri pridobivanju in obdelavi diamantov njihova barva sega od D do Z. Barvni diamanti, ki se uporabljajo pri točno tej uri, se imenujejo “Fensy”, saj prestopajo običajno mejo neverjetno redkih in vrednih. Če od zelo blizu pogledaš v dimanat, vidiš na sredini v okvirju iz roza diamantkov majhno številčnico.
Laurence Graff je komentiral diamante, “Graff Hallucination ura je strukturna mojstrovina, ki povzema praznovanje čudežnih barvnih diamantov. Kar precej časa sem razmišljal o tem, da bi ustvaril resnično izjemno uro, ki prikazuje vso našo dolgotrajno strast do diamantov. Ta ura je naredila moje diamantne sanje resničnost.”
In da dodamo za perspektivo ali lažjo predstavo, ura stane toliko kot Gulfstream privatno letalo.
najdražja ura
vir: aBlogtoWatch

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji