Na Kubo prihaja prvi petzvezdični hotel, Grand Hotel Kempinski Manzana La Habana, ki bo domoval v zgodovinski stavbi v osrčju starega dela Havane, katera spada v Unescovo svetovno dediščino.
Najstarejša evropska veriga luksuznih hotelov Kempinski je zmagala na tekmovanju za najboljšo nastanitev. Ameriškim podjetijem še vedno ni dovoljeno graditi na Kubi in 120 let stara švicarska družba (ki trenutno deluje s 75 hoteli s petimi zvezdicami in rezidencami v 30 državah) je pravkar objavila svoj najnovejši projekt. Odprtje bo proti koncu letošnjega leta in hotel bo prvi na Kubi s petimi zvezdicami ter eden od prvih pomembnih korakov v državi v sodobnem zahodnem svetu. Za Gran Hotel Kempinski Manzana La Habana vlada veliko zanimanje že pred odprtjem in to ne samo na Kubi.
Seli se v slovito stavbo Manzana de Gómez, zgrajeni na začetku 20. stoletja. Veličastna struktura je bila prvi evropski nakupovalni center Kube z več kot 500 oddelkov, vključno z trgovinami, uradi, odvetniškimi družbbami in notarji. Prva evropska nakupovalna pasaža bo s hotelsko verigo postala dragulj in vodilni luksuzni hotel v mestu. Lokacija je v v osrčju starega dela Havane, ki tudi spada v Unescovo svetovno dediščino.
Znotraj obnovljene neoklasične stavbe bodo gostje lahko izbirali med 246 luksuznimi sobami in apartmaji v velikosti od 40 do 150 kvadratnih metrov. Vsaka ponuja svežo sodobno belo barvno paleto z oboki, velika francoska okna in zabavne odtenke živih, svetlih barv, ki spominjajo na tamkajšnjo kulturo. Hotel se bo lahko tudi pohvalil z visokimi stropi (od 4 do 5 metrov). Na strehi bo terasa z bazenom ter pogledom na stari del mesta. Tri restavracije, bar v preddverju, poslovni prostor, strešna terasa z bazenom in brezplačen brezžični internet v vsaki sobi, kar je velik napredek za Kubo, saj je ena izmed najmanj digitalno povezanih držav na svetu. Seveda ne bo manjkal niti kotiček za ljubitelje cigar in SPA, ki ga bo pod svoje okrilje vzel Resense. Ta bo gostom na več kot tisoč kvadratnih metrih ponujal popolno sprostitev.
Poleg vseh zanimivih mestnih znamenitosti, ni nobenega dvoma, da bo novi luksuzni hotel Kempinski v središču Havane postal pravi raj za turiste.

Oglejte si galerijo novo pridobljenega luksuznega Grand Hotel Kempinski Manzana La Habana

 

1. Bazen na strehi v nočnem ambientu

vir: Robb Report

 

2. Bazen podnevi

vir: Robb Report

 

3. Terasa podnevi

vir: Robb Report

 

4. Soba z barvnimi popestritvami

vir: Robb Report

 

5. Terasa ponoči

vir: Robb Report

 

6. Soba

vir: Robb Report

 

7. Kopalnica

vir: Robb Report

 

8. Osrčje starega mesta Havana

vir: Robb Report

 

9. Ulice Kube

vir: Robb Report

 

10. Havana

vir: Robb Report

 

11. Zunanjost luksuznega hotela

vir: Kempinski

 

 

12. Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji