Kako visoke so cene najdražjih otokov na svetu?

Poležavanje na svoji plaži, namakanje v svojem privatnem morju in si lastiti celoten otok... ni slabo kajne?

Kdo si je prisvojil najdražji otok na svetu z peščenimi plažami, turkiznim morjem in čudovito naravo?
Ste se kdaj zasanjali, da bi bili lastnik čisto svojega otoka, kjer bi zgradili svoj svet? No, nekaterim so se sanje uresničile. Otoki na različnih koncih sveta so si s svojo posebnostjo in zanimivostmi izborili določeno vrednost, katero so si nekaterili lahko tudi privoščili. Kljub temu, da je otokov zelo veliko, si lahko pogledate lestvico 10-ih najdražjih otokov na svetu.
najdražji otok
vir: google
Najdražji otok na svetu je zagotovo Lana’I otok na Havajih. Premožnejši individualci vedno iščejo pametne investicije in nakup otoka smatrajo za zelo profiten poslovni model. Za Larry Ellisona smo že slišali, največkrat v prispevkih o zelo dragih stvareh in lestvicah najdražjih ljudi na svetu.
V juniju 2012 je izvršni direktor podjetja Oracle Corporation Larry Ellison kupil Castle & Cooke-ov 98-odstotni delež na otoku. Država ima v lasti preostala 2 odstotka.
Ellisonov načrt je vložiti dodatnih 500 milijonov dolarjev za razvoj infrastrukture otoka in razviti kmetijski potencial. Otok je čudovit in zelo velik, je šesti največji otok na Havajih.
Poglejte si video predstavitev lestvice 10 najdražjih otokov na svetu. Prijeten ogled.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji