Kljub globalnim zdravstvenim pomislekom in na videz neskončnim tednom, ko jih je večina v Evropi prebila v karanteni, je zanimanje za luksuzne nepremičnine še naprej raslo. Morda se je tudi spodbudilo sanjarjenje o domu na soncu, obkroženem z lepoto in udobjem. Poglejmo si primer iz Marbelle (Španija).

V Marbelli si kljub vsemu še vedno želijo svoj luksuz

Medtem ko Španija prevladuje pri spreminjajočih se omejitvah, želja po drugem
domu – ali da se tamkajšnji ljudje popolnoma preselijo na območje Marbelle – ostaja še vedno močna. Po korona zaprtju  so številna podjetja za nepremičnine in gradbena podjetja v Marbelli poročala o porastu povpraševanja po bogatih nepremičninah.

Takšen primer je projekt treh vil skupine Atlas Group v Los Flamingosu, ki se je soočil z velikim zanimanjem, saj sta bili dve vili od treh že prodani, medtem ko je bila gradnja še vedno v teku.

V tem obdobju po globalni stiski je povsem naravno, da imajo ljudje močno željo po iskanju duševnega miru, višjih življenjskih standardov in udobja, ki ga lahko ponudi le luksuzni dom. Tisti, ki dajejo svoje načrte za gradnjo ali nakup nepremičnine na čakanje, ker je pandemija nadaljevala svojo pot, pač še ne bodo doživeli toliko prostega časa in udobja.

Zavedati se morate obsežnih prednosti in resničnega udobja, ki vam ga vaš novi dom lahko prinese. Tisti, ki si želijo tam zgraditi ali preoblikovati svoj dom, bi se morali zavedati vseh številnih in neverjetnih možnosti te posebne španske province. Tamkajšnja okolica vam lahko ponudi neverjetne kinodvorane, zdravilišča in telovadnice, pa tudi neverjetno vzdušje in celo varnost.

Ko raziščete bogate možnosti luksuznih nepremičnin v Marbelli, lahko spoznate, kako vam postavitev in oblikovanje doma ustvarita popolno izkušnjo vašega brezskrbnega bivanja.

PRAKTIČNOST IN LUKSUZ – z roko v roki

Kakovostni domovi v Marbelli, opremljeni s kinodvoranami, igralnicami, telovadnicami in celo zdravilišči, vas vabijo, da si predstavljate, da živite zunaj običajnih meja – medtem ko so bile upoštevane tudi vsakodnevne dejavnosti. Na primer, kuhinje so dobro opremljene s kakovostnimi napravami vrhunskih znamk in delovne plošče vključujejo celo antibakterijske materiale.

S temi in drugimi varnostnimi novostmi luksuzni domovi tudi športno oblikujejo svojo zasnovo, oblikujejo domove v izjemno privlačnem in varnem slogu. Tehnologija in pripomočki prinašajo oblikovanje teh prostorov za življenje in ponujajo praktične rešitve za vsak dan. Ker smo bili prisiljeni ostati doma, je tudi zanimanje za avtomatizacijo domov naraslo.

Po poročilu (ki ga je objavila Market Watch) trg pametnih domov pričakuje, da bo med letoma 2017 in 2023 dosegel 35-odstotno stopnjo rasti, zaradi veliko več ljudmi, ki se navajajo na delo od doma in iščejo najboljše rešitve, ki jim omogočajo tako učinkovito delo od doma kot tudi samo vodenje doma. Avtomatizacija skozi različne oblike tehnologij lastnikom nepremičnin omogoča, da varčujejo z energijo, živijo bolj udobno in, kar je najpomembneje, prihranijo čas, da lahko preprosto uživajo doma.

VRTOVI V RESORT STILU

V svetu, ki je zavetje poiskal v zaprtih prostorih s pomočjo karantene, so nepremičnine ven iz naselij lahko magneti za lastnike stanovanj in tiste, ki si želijo zgraditi lastna luksuzna bivališča.

Med čudovitimi pokrajinami je trg po pandemiji spodbudilo ponovno zanimanje za ustvarjanje zasebne sfere sprostitve in uživanje v okolici doma. Tovrstni užitek lahko spremeni vaš dom v luksuzno letovišče, z urejenimi vrtovi in ​​zasebnimi bazeni, ki krasijo zunanjost.

VZPON DOMAČIH PISARN

Ker je bilo med karanteno toliko ljudi prisiljenih delati od doma, se je dodatno povečalo tudi zanimanje za domačo pisarno: zaprti prostor za delo, kamor se umaknete in izognete vsakodnevnemu dogajanju v hiši. Izognete pa se tudi skupni rabi prostora s partnerjem in otroki, ki se v tem primeru šolajo doma.

Prostor, ki je dobro opremljen za omejevanje hrupa v ozadju in motenj ter omogoča dobro razsvetljavo, je ključnega pomena. Ne samo možnost, da si ustvarite namensko sobo v hiši, mogoče je zgraditi tudi ločeno bivalno površino v domu, da si ustvarite drugačno okolje in spodbudite ravnovesje med delom in svojim prostim časom. Z luksuznim trgom nepremičnin v Marbelli ni razloga, da ne bi vlagali v tisto območje in si popolnoma zgradili doma, prilagojenega vašim potrebam.

 

Avtor:
Marko Janžekovič