Medtem, ko smo nekateri zadovoljni s kosem pice ali hot dogom, imajo drugi veliko višje zahteve, ko je čas za obrok.
Predstavljamo vam najbolj luksuzne restavracije na svetu. Vse se nahajajo na osupljivi lokaciji, kuharji, ki pripravljajo božanske jedi pa so med najboljšimi.
Misoguigawa, Kyoto – Japonska
Cena = od 160€/osebo
Pripravljajo vam hrano v japonskem in francoskem stilu. Kombinacija francoskega duha in japonske kulture je vznemirljiva, hkrati pa zelo inovativna. Kuhar poskrbi, da se okusi med seboj odlično prepletajo. Restavracija se nahaja v nekdanjem čajnici v osrednjem delu Kyota. Francosko-japonske jedi strežejo že od leta 1981.
restavracije
https://www.pinterest.com
Restavracija Gordon Ramsay, London – Anglija
Cena = od 170€/osebo
Gordon Ramsay je dobro poznan šef kuhinje in televizijska osebnost. V primerjavi z restavracijo, ki je prva na seznamu, se ta zdi kot dobra kupčija. Vseeno bodite pripravljeni na to, da boste na koncu z vključenimi napitninami, kozarcem vina in ekstra dodatki vseno odšteli okoli 500€ za obrok ali dva. Mojster kuhinje Gordon Ramsay ima v lasti veliko prestižnih restavracij, ta pa zaradi lokacije še posebaj izstopa (okrožje Chelsea). Postrežejo vam s francosko kuhinjo. Njihove specialitete so ocvrte pokrovače, telečje meso in jagnjetina.
restavracije
https://thecasualfoodblogger.wordpress.com
Ithaa podvodna restavracija, Maldivi – Indijski ocean
Cena = od 300€/osebo
Ta eksotična restavracija je ocenjena kot najlepša na svetu, kar je pričakovano, saj se nahaja 5 metrov pod gladino morja v čudovitem Indijskem oceanu. Obdana je s koralnim grebenom in živahnim morskim življenjem. Restavracija sprejme le 14 gostov. Pod morsko gladino si lahko privoščite koktejle, kosilo ali pa večerjo. Poizkusite odlične cmoke s tartufi in maskarponejem, ali pa jastoga z račko.
restavracije
http://www.vacationmaldives.com
Alain Ducasse at Dorchester, London – Anglija
Cena = od 330€/osebo
Spet smo nazaj v Londonu, le da boste tu plačali dvojno ceno v primerjavi z Ramsayjevo. Restavracija ponuja sodobno francosko kuhinjo.  Nahaja se v znanem londonskem hotelu imenom “Dorchester”. Ima 3 Michelinove zvezdice. S prepletanjem bogatih kulinaričnih okusov, vam pričarajo čudovit obrok.
restavracije
http://www.ukdining.co.uk
Aragawa, Tokyo – Japonska
Cena = od 350€/osebo
Če obožujete steak je Aragawa mesto, kjer boste definitivno prišli na svoj račun. Restavracija se nahaja v tokijski četrti Shinbashi. Verjetno si mislite, da bo zaradi cene enostavno dobiti mizo, pa ni ravno tako. Na mizo se zaradi povpraševanja čaka tudi par mesecev.
restavracije
https://tomostyle.wordpress.com
Restavracija Crissier – Švica
Cena = od 360€/osebo
Restavracija je pred kratkim prejela 3 Michelinove zvezdice in je delo skoraj 40-letnega uspeha legendarnih kuharjev. Ponuja popolno senzorično izkušnjo, zato ni nič čudnega, da je prejela ogromno pohval in nagrad. Nahaja se na idilični lokaciji, zaposleni pa poskrbijo, da se tam počutite kot kralj. Ponujajo jedi z ekstotičnim pridihom. Prevladujejo morske jedi.
restavracije
http://top10best2016.com
Maison Pic – Francija
Cena = od 430€/osebo
Po zgledu svojega dedka in očeta (oba zelo priznana kuharja) je Anne-Sophie Pic odprla svojo restavracijo, kjer sredi Francije gostom ponujajo vrhunsko večerjo. Privoščite si kandirane golobje mladiče s kozjim sirom, za desert pa okusno sladico s čokolado.
restavracije
http://www.maison-blanche.fr
Plaza Athénéé, Pariz – Francija
Cena = od 550€/osebo
Predstavljamo vam še eno restavracijo od priznanega šefa kuhinje Alaina Ducasse, le da se ta nahaja v Parizu. Jedilnica je polna umetniški del, nad glavo pa vam visi lestenec, ki se lahko pohvali z 10.000 kristali. Menu vsebuje izjemne sestavine. Za parno ploščo s škambi in kaviarjem boste odšteli preko 250€ za enega.
restavracije
http://silencio.fr/alain-ducasse-at-plaza-athenee-paris/
Masa, New York – ZDA
Cena = od 630€/osebo
Restavracijo je leta 2004 odprl znani šef kuhinje Masa Takayama, ponuja pa japonski suši. Masa svetuje, da se udobno oblečete, ker prehranjevanje ponavadi traja 3 ure. Na mizah ni jedilnih listov, strankam nosijo različne jedi naravnost iz kuhinje. Atmosfera je izjemno umirjena. Verjetno zato, da omilijo šok, ki sledi, ko vam na mizo položijo račun.
restavracije
https://pursuitist.com
Sublimotion, Ibiza – Španija
Cena = od 2000€/osebo
Najdražja restavracija na svetu z imenom Sublimotion se nahaja v Hard Rock Cafeju na Ibizi. Postrežejo vam z 20 hodnim menijem. Restavracija zadovolji še tako zahtevne goste. To enkratno doživetje pa si bodo lahko delilo le omejeno število gostov, saj bodo naenkrat postregli največ 12 ljudi. Dvigalo vas popelje v prazen prostor z visokimi stropi in brez oken, kjer je samo ena miza. Stene nato služijo kot svetlobne inštalacije. Za popolno izkušnjo gosta spremenijo temperaturo, vlažnost, vonj jedilnice in glasbo ob vsaki jedi.
restavracije
http://www.mfm.it/
Bi bili pripravljeni toliko odšteti za en obrok?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji