Za vse tiste, ki se želite naužiti vsega, kar ponuja mati narava, in spati pod zvezdami – vendar na pravi postelji, s pravo kopalnico, puhastimi ogrinjali in solno kopeljo v bakreni kadi (s kozarcem mrzlega šampanjca).

Če ste že zaposleni pri načrtovanju svojega naslednjega velikega pobega ali želite potovati kam na novo, potem je luksuzni glamping prava stvar za vas. Tu je deset najbolj luksuznih glamping destinacij na svetu, kjer boste našli elegantno kampiranje v prečudoviti naravi.

1. Longitude 131° (Uluru, Avstralija)

Razkošni kamp Longitude 131° v divjini avstralskega rdečega centra je razkošna, ekološka in romantična vila.

2. Tabor slonov (Viktorijini slapovi, Zimbabve)

Tabor slonov se nahaja na grebenu med reko Masuwe in soteskami Zambezi, ki gostom nudi nepozaben pogled na dih jemajoč deževni gozd zraven Viktorijinih slapov.

3. Mwaba Lodge (Arusha, Tanzanija)

Čudoviti pogledi na gori Meru in Kilimanjaro. Mwaba Lodge je idealno mesto za sprostitev pred / po/ safariju in vzponu na Kilimanjaro.

4. Resort Paws Up (Greenough-Montana, ZDA)

Nič ni boljšega kot spati pod zvezdami, poslušati naravo in poklicati svojega butlerja, ko potrebujete dodatno blazino ali kako osvežilno pijačo. Resort Paws Up najpomembnejša glamping destinacija Severne Amerike, ki vključuje šest luksuznih šotorov.

5. Singita Lebombo Lodge (NP KRUGER, JA)

Drzne in sodobne, kiparske in organske, napolnjene s svetlobo, urejene strukture lože Singita Lebombo Lodge-a se zdijo skoraj padle na neokrnjen teren Singitine zasebne zakupnine narodnega parka Kruger, kjer lahko gostje iz 1. vrste opazujejo divjad in druge naravne lepote južne Afrike.

6. AL Maha Resort & SPA (Dubaj, ZAE)

Al Maha Resort & SPA, luksuzna zasebna oaza puščavskih letovišč in zdravilišč le malo vstran od mesta Dubaj, ki se nahaja med bujnimi palmami, smaragdnimi nadstreški in ikoničnimi peščenimi sipinami rezervata za varstvo puščav. Hotel ponuja mirno tišino in ikonične razglede na nihajne ravnice in gorski masiv Hajar. Pojdite na nepozabno konjsko vožnjo, pohod kamel ali sprehod po naravi.

7. Sandat Glamping kamp (Ubud, Indonezija)

Ena najbolj ekskluzivnih destinacij na zelenih riževih poljih Ubuda, edinstvena izkušnja, ki je ne smete zamuditi. Otok, imenovan “otok bogov”, velja za eno najbolj znanih destinacij na svetu. Sandat Glamping nudi izključno gostoljubje majhnemu številu gostov, da bi zagotovili zasebnost in spokojnost, ki kraljuje na riževih poljih, zaradi česar je zelo očarljiv kraj.

8. Eco kamp (NP Torres Del Paine, Patagonija)

Eco Camp Patagonija je zasnovan po starodavnih zavetiščih prebivalcev regije Kaweskar. Preživite dneve, ko raziskujete ta krhki raj s trekingi, športnimi dogodivščinami in opazovanjem divjih živali ter svoje noči v sožitju z naravo v svoj kupoli.

9. Nomade (Tulum, Mehika)

Čudoviti Nomade Tulum, ki gostom nudi skrivnost starodavne kulture Majev, njihovih zdravilnih tretmajev in svetih ritualov.

10. Four Season kamp (Chiang Rai, Tajska)

Dobrodošli v avanturi življenja v naravnem okolju severne Tajske, ki meji na Burmo in Laos. Raziskujte spektakularne gorske poti ali bambusove džungle in se sprostite v luksuznih šotorih kampa Four Season Tented Camp Golden Triangle. Naj zaživi duh raziskovalca 19. stoletja v vas – ob tem pa uživajte v tajski gostoljubnosti in vseobsegajočih izkušnjah.

Že veste, kje boste rezervirali svoje noro glamping doživetje? 🙂

Avtor: M.J.