Tako dobre pohane šnite – za prste obliznit!

Na kakšen način pa vi pripravite pohane šnite?

Pohane šnite so ene tistih jedi, ki ne rabijo kompliciranja in “fensi” sestavin. Zagotovo drži, da je včasih bolje stvari pustiti enostavne, kot je tudi recept za popolne pohane šnite.
Hitro pripravljene, ne potrebuješ veliko sestavin, ponavadi jih imaš že v hladilniku in najboljše, da kruh še nikoli ni bil tako okusen in sočen. Ovcrte šnite so samo osnova, ki se čudovito poda različnim prilogam kot so sadje, med, nutella, itd… Dobesedno kar vam odgovarja.
Specite jih za zajtrk in kot prilogo izberite jagode. Po želji lahko vrhnji del kruha prvo namažete z nutello in nato narezane jagode položite gor. Če začneš dan s takim zajtrkom, mislimo, da si polepšaš preostanek dneva, ki je pred tabo.
SESTAVINE, ki jih potrebuješ:
  • jajca, mleko, olje, maslo, kruh (toast)
  • in po želji: cimet, sladkor, vanilijin ekstrat, …

POSTOPEK za popolne šnite: (količine sestavin lahko izbirate po želji in vašem okusu)
  • V srednje veliko skledo (priporočena je nizka skleda, da se kruh lažje namoči) ubijemo jajca, jih malenkost žvrkljamo in nato dodamo mleko. Zopet žvrkljamo in dodamo sladkor, cimet in vanilijo.
  • Vzamemo (ali narežemo) kruh in si ga pripravimo ob strani.
  • V ponev dodamo olje in maslo. Zakaj oboje? Ker maslo pripomore k okusu in neprijemanju, olje pa poskrbi, da se maslo ne zapeče. Nato počakamo, da je ponev dovolj vroča in maslo postane rahlo zlate barve.
  • Kruh pomočimo v jajca na eno in na drugo stran in ga položimo na ponev. Ko vidimo da postaja spodnji del zlato rjave barve, ga obrnemo.
  • Na koncu dodamo kar si zaželimo in uživamo!
Želimo vam dober tek in v komentar zapišite, kaj najraje uporabljate kot prilogo.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji