Čokolada ne redi. Ne povrzoča mozoljev in glavobola. Odgovorna ni niti za povišanje holesterola. Potemtakem, čokolada sploh ni neprimerna.
Resnica je popolnoma nasprotje, kot si mislite! Čokolada ni nevarna, uživanje je celo priporočljivo! – Tudi za tiste, ki imajo sladkorno, povišan holesterol in tudi za tiste, ki se želijo znebiti kakega kilograma.
Ob teh resnicah boste popolnoma šokirani!

Povezana slika

1 MIT 1:
VISOKA VREDNOST KOFEINA
Medtem, ko ima skodelica kave med 65 in 135 kg kofeina ima 100 gramov čokolade samo 5 mg kofeina. 2 dcl čokoladnega mleka pa 6 mg kofeina. Torej čokolada ima nekaj kofeina, a v majhnih količinah

2

MIT 2:
VELIKO NASIČENIH MAŠČOB IN POVIŠUJE HOLESTEROL
Kisline, ki jih čokolada vsebuje – stearinske kisline, spadajo v skupino nasičenih maščob. Zato 100 gramov čokolade predstavlja podoben učinek na telo kot 100 gramov ogljikovih hidratov. Holesterol, ki ga čokolada proizvede, spada v skupino HDL – to je dober holesterol!

3

MIT 3:
NIMA HRANILNE VREDNOSTI
 Magnezij, baker, železo, cink, … vse to so hranilne vrednosti, ki jih čokolada vsebuje. Ima pa tudi veliko antioksidantov – po strukturi so podobni tistim v čajih in rdečemu vinu, 100 gramov čokolade ima toliko hranilne vrednosti kot skoraj 2 dcl vina. Vseeno pa moramo dodati, da ima temna čokolada veliko več antioksidantov, kot mlečna čokolada.

Rezultat iskanja slik za dark chocolate

4
MIT 4:
ZOBNA GNILOBA
Zobna gniloba je nekaj, kar povzroča sladkor, ki ostaja v ustih – ta ki se prilepi na zobe. Torej čokolada gnilobe ne povzroča. V primeru, da še vedno povezujete gnilobo s čokolado, naslednjič poskrbite, da bo sladkor čim manj časa v stiku z zobmi. Po sladkanju s čokolado zato vedno naredite požirek sode ali mineralne vode. Zobe si lahko tudi sčetkate.

5

MIT 5:
POVZROČA GLAVOBOLE
Mnoge po čokoladi boli glava, vendar vzrok ni v čokoladi, pač pa v dodatkih. Čokolada v kombinaciji z mandlji, arašidi in lešniki lahko povzroči močne glavobole. Odsvetujemo mešanje z vinom, sam postanejo glavoboli neznosni. Vino je eno izmed najtežjih za mešanje s čokolado, vendar vsaka alkoholna pijača povzroča “težjo” glavo.

6

MIT 6:
POVZROČA MOZOLJE IN AKNE
Dermatologi dokazujejo z raziskavami, da čokolada ne vpliva na razvoj mozoljev in aken, lahko pa to povzroči mleko. Pri temni čokoladi vas ni treba biti ničesar strah. V primeru, da jeste veliko mlečne in bele čokolade, pa stvari niso nedolžne. Bela je ena izmed največjih povzročiteljev mozoljev.

Rezultat iskanja slik za eating chocolate gif

7

MIT 7:
ČOKOLADA REDI
Čokolada ne redi – če z njo ne pretiravate! Tablica temne čokolade ima približno 220 kalorij, kar ni bistveno več od druge hrane. S čokolado je možno tudi hujšati, v primeru počasnega uživanja v čokoladi, z njo zmanjšujete apetit. Spet pa to ne pomeni za mlečno čokolado z najrazličnejšimi dodatki.

 

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji