Približuje se poletje in vročina, ki jo lažje prenašamo ob najljubšem okusu sladoleda.
Včasih so bili osnovni okusi vanilija, čokolada in jagoda dovolj, danes pa lahko okus sladoleda dobimo iz katerekoli sestavine. Poleg sadnih okusov, so v nekaterih sladoledarnah po svetu tudi okusi mesa, alkoholnih koktejlov in zelenjave. No, vsake brbončice imajo svoj okus.
domači sladoled
12 pexels.com
Si včasih zaželite domačega sladoleda, točno takšnega okusa, ki bi vas spravil v dobro razpoloženje? Ugotovite, da nimate doma naprave za izdelavo sladoleda? Ni problema. Tudi brez strojčka se lahko pripravi sladoled, ki je prav tako slasten, če ne še boljši, od kupljenega.
Če je mešalnik (mikser) del vaše kuhinjske opeme, vam bo olajšal pripravo, ni pa obvezen. Sestavine si izberite sami in eksperimentirajte, morda pa odkrijete okus, ki vas po popeljal v harmonijo okusov in navdušil vso družino.
Priprava domačega sladoleda je tudi doživetje za vso družino. Preživite lep popoldan in skupaj ustvarite svoje najljubše okuse ob katerih se boste razvajali po kosilu. Domači sladoled načeloma zdrži v skrinji okoli 2 tedna, odvisno od postopka priprave in sestavin.
Dobra ideja pa je tudi za praznovanje obletnice zveze ali pa si običajen večer malo popestrite. Izdelovanje domačega sladoleda je lahko zelo zabavno.ljubezen
Lahko kupite kornete, jih spremenite v sladke kornete, lahko oblikujete svoje sladoledne lončke ali pa si napravite slastno sladoledno kupo! Dober tek.
V videu si poglejte postopek priprave, katere sestavine so za osnovo in nekaj idej o okusih. V komentar zapišite kateri okus je vaš najljubši.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji