Danes za kosilo – Rakci pripravljeni na štiri načine!

Kaj bomo pa danes jedli? Rakce na najbolj okusen način!

Vam včasih zmanjka idej, kaj bi si privoščili za kosilo? Ste siti enolične hrane in hrepenite po raznolikosti? No, predstavili vam bomo ne samo enega, ampak štiri recepte kako pripraviti eno jed.
Ne samo, da se bližajo vroči dni, ko težko hrano na meniju zamenja lažja in sveža, morski sadeži tudi prikličejo okus morja, poletja in lahkotnosti. Rakci kot tudi ostali morski sadeži pa so med najbolj alergenimi, tako da svetujemo, da se preden jih zaužijete, prepričate o vaših alegijah.
kozice
vir: pinterest
Rakci so glavna vloga pri vseh štirih točkah. So lahki saj imajo nizko vsebinost energije v hrani in se super ujemajo s katerokoli prilogo. Kot tudi drugi morski sadeži imajo tudi rakci veliko kalcija, joda in beljakovin, vendar vsebujejo veliko holesterola, odvisno od načina priprave jedi. Dobro vplivajo na krvni obtok saj zaradi nizke nasišečnosti maščob dejansko pozitivno delujejo in izboljšajo razmerje med LDL in HDL holesterola in znižuje trigliceride. Poleg vsega pa imajo tudi visoko stopnjo omega-3, katera je na splošno koristna, in zelo nizko stopnjo živega srebra, katera je toksična.
Rakce se lahko kupi sveže, če imate to možnost ali pa kupite zamrznjene in jih oddtajate, vendar ne v mikrovalovki. Za prilogo pa si poglejte video kaj vse lahko uporabite ali dodate za okusno jed na štiri načine.
Poglejte si video z idejami priprave kosila ali večerje na štiri načine. Pa dober tek!

https://www.youtube.com/watch?v=0yqqnOse_Ks

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji