Polnjeni žepki na sto in en način!

Okusno in hitro pripravljeno, za vsak dan...

Vedno zmanjka časa pri pripravi malice zase ali za otroka? Bi dnevno raje prišparali na denarju in ga izkoristili za razvajanje?
Predstavili vam bomo recept za Polnjene žepke, ki so hitro pripravljeni ter zelo okusni. Prava poslastica za malico, ki vam okrepi energijo za delo in preostanek dneva. Najboljše je to, da si lahko okuse in nadev izberete sami, svojega najljubšega ali pa poskusite nekaj novega.
polnjeni žepki
vir: Sweet Pea’s Kitchen
Osnovna sestavina je listnato testo, nadev pa si izbereš sam. Lahko je nekaj mesnega in je žepek idealen za kosilo, lahko je zelenjavni in je malo lažji za prebavit ali pa popolna sladica, ko ti pade sladkor med delom ali učenjem.
Listnato testo razvlečete (če je pakiran v enem kosu) ali ga raztegnete, nato iz njega odrežete pravokotnike iste velikosti. Če je testo lepljivo ga malo posujte z moko.
Pravokotne lističe testa položite na peko papir ali v pekač in nanje položite sestavine nadeva. Sestavine naj bodo od roba testa odmaknjene minimalno 1 centimeter, da ne bo žepek počil med peko.
Ko ste sestavine položili na spodnji del testa, vzemite drug pravokotnik in jih z njim pokrijte. Vzemite vilico in po robovih z njo pritisnite vse naokoli. Nato z vmešanim jajcem premažite zgornjo stran testa.
Položite v pečico na 200 stopinj Celzija za 15-20 minut. Ko vzamete iz pečice pustite, da se žepki malo ohladijo, saj vas lahko vroče polnilo speče, če prehitro vgriznete vanj.
V videu si poglejte postopek bolj natančno.
Pa dober tek!
V komentar zapišite kateri je vaš najljubši nadev in delite ideje med prijatelji.

 

 

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji