Običajno en ni nikoli dovolj, zato si poglejte šest receptov za odlične cheesecake sladice, ki jih boste pripravili doma.
Ta pregrešno dobra slaščica navduši vsakega, saj ima enega ali več nadevov. Glavni in najdebelejši sloj je mešanica svežega, mehkega sira (kremni sir ali ricotta), jajca in sladkorja. Dno ali osnova je ponavadi iz drobljenih piškotov, keksov ali testa za torte. Lahko je pečenp ali pa pripravljeno brez peke in ohlajeno v hladillniku. Sladka slaščica je ponavadi sladkana s sladkorjem, kokosovim sladkorjem ali stevio in na vrhu jo krasi sloj sadja ali preliva po želji. Cheesecake je lahko pripravljena iz različne omamne mešanice sestavin in odličnih okusov. Razvajajte svoje brbončice z harmonijo okusov na 6 načinov.
slaščica
vir: youtube
V videu spodaj si poglejte 6 različnih okusov cheesecake receptov. Mi smo izbrali “Čokoladno Cheesecake z arašidovim maslom” in podrobno opisali postopek za vas.
Sestavine: (za 8-10 porcij)
 • 10 g piškotov ali keksov
 • 7 žličk stopljenega masla
 • 680 g kremnega sira
 • 1,5 skodelice sladkorja v prahu
 • 1 žličko vanilijevega ekstrata
 • 1,5 skodelice čokoladnih koščkov, stopljenih
 • 2 skodelice arašidovega masla, stopljenega
 • 1 skodelica sladkorja v prahu
Postopek priprave:
 1. V plastično vrečko (zip vrečka) stresi piškote in jih z valarjem zdrobi na majhne drobtine
 2. Stresi zmlete piškote v skledo in jih zmešaj z stopljenim maslom. Mešaj toliko časa, da bodo sestavine med seboj dobro zmešane, kot rahlo vlažen pesek.
 3. Zmes piškotov stresi v okrogel pekač premera 23 cm in jo pritisno na dno, da bo vrh čimbolj raven. Vse skupaj naj počiva v hladilniku
 4. Medtem v večji skledi miksaj kremni sir dokler ni mehak oziroma kremast. Dodaj sladkor v prahu in vanilijev ekstrat in vse skupaj mešaj dokler ne bo nobenih grudic.
 5. Nato dodaj stopljeno čokolado in dobro premešaj.
 6. Kremasto zmes polij na piškotovo dno ali skorjo. Zgladi vrh, da bo čim bolj gladek in enakomerno porazdeljen sloj. Postavi zopet v hladilnik.
 7. V večji posodi zmešaj skupaj stopljeno arašidovo maslo in skodelico sladkorja v prahu.
 8. Vse skupaj nato ponovno prelij na “čokoladni” sloj v pekaču. Zopet enakomerno zgladi vrhni sloj.
 9. Postavi vse skupaj v hladilnik za 2-4ure.
 10. Predno postrežeš lahko na vrhu dodaš jagode ali drugo sadje in oreščke. Dober tek!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji