Valentinovo je čas ljubezni. Je čas, ko se vse vrti okrog vrtnic, srčkov, romantičnih verzov, rdeče barve in sladic za naše ljubljene. Ljubezen je za valentinovo še posebej sladka, zato smo vam pripravili tri slastne recepte, da presenetite vašo boljšo polovico s sladko skušnjavo, po kateri si bo še dolgo oblizovala prste.

1. slastni recept za valentinovo – kroglice rafaelo

Sestavine:

2 dcl vode
250 g masla
200 g kokosove moke
300 g sladkorja v prahu
400 g mleka v prahu
100 g lešnikov/mandljev

Priprava:

V lonec dajte maslo, sladkor v prahu in vodo. Vse skupaj zavrite in nato odstavite. Primešajte 100 g kokosove moke in vse mleko v prahu. Maso dobro premešajte in jo dajte za 30 minut v hladilnik. Nato iz nje oblikujte kroglice. V njihovo sredino vstavite lešnik ali mandelj. Na koncu kroglice le še povaljajte v preostanku kokosove moke.

2. slastni recept za valentinovo – čokoladni fondi

Sestavine:

500 gramov žlahtne jedilne čokolade
200 ml sladke smetane
različne vrste sadja (banane, jagode, hruške, suhe marelice, fige, kivi, ananas, suhe slive ipd.)
nasekljani lešniki (po želji)

Priprava:

Sadje narežemo, čokolado pa nalomimo na kocke ali naribamo. V posodi za fondi jo počasi stopimo in med stalnim mešanjem prilivamo sladko smetano, dokler ne nastane gladka tekoča zmes. Pazimo, da se čokolada ne prismodi. Nato posodo postavimo na gorilnik. Z nabodali za fondi koščke sadja pomakamo v stopljeno žlahtno jedilno čokolado in jih nato po želji povaljamo še v lešnikih.

3. slastni recept za valentinovo – puding z Nutello

Sestavine:

500 ml mleka
1 vrečka vaniljevega pudinga v prahu
2–3 žlice sladkorja
4 žlice Nutelle

Priprava:

Najprej zavremo mleko. V vmesnem času v posodi zmešamo prašek, sladkor in sedem žlic še hladnega mleka. Ko mleko zavre, vanj postopoma stresemo mešanico. Počakamo, da še enkrat zavre in se masa zgosti. Odstavimo. Med ohlajanjem puding vsakih pet minut dobro premešamo, da ne nastanejo grudice. V skodelico nadevamo Nutello in čez prelijemo puding. Po želji postrežemo s sladko smetano.

Pa dober tek in veselo sladkanje! 🙂