Vsak študent bi moral vedeti – 10 zdravih prigrizkov za učenje!

Važno, da se hitro ter enostavno pripravi in pomaga pri vzdrževanju koncentracije

Se ti zdi, da si utrujen, lačen, pod stresom in pridobil kakšen kilogram več pred izpiti? to je lahko tudi posledica nepravilne hrane, ki jo zaužiješ med učenjem.
Ko se začneš učiti si poln energije in motivacije, potem pa kar naenkrat postaneš lačen in hrepeniš po slanih prigrizkih, po možnosti polnih maščobe in sladkorja. Pade ti fokus in energija, zato bi najraje nekaj pojedel in je številka za dostavo hrane že na tvojem telefonu. Potem ko se “nabašeš” s hrano postaneš utrujen in opustiš učenje.
Dekoncentracijo povzroči nepravilna hrana, katera ti vzame energijo za učenje, ker želodec vso težko hrano presnavlja. Večini se z zdravo hrano tudi ne da ukvarjati, zato poseže po prvi, ki ji je najbolj priročna. Ne rabiš se odločiti in spremeniti prehranjevalne navade, kar ne bi bilo slabo, pa vendar, ti bo pomagalo pri učenju. Dlje boš skoncentriran, manj energije ti bo šlo za presnovo in več za učenje.
Preveri super recepte za prigrizke, ki so zelo okusni in hitro pripravljeni. Od desetih ti jih bo zagotovo nekaj všeč, če ne vsi.
V komentar zapiši kaj pa ti prigrizneš med učenjem. 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji