Čas branja 3 min

Zmagovalcev v tej zgodbi ni. Argentinski superzvezdnik Lionel Messi je odkrito rekel, da ostaja v klubu le za to, da bi se izognil sodišču.

Kako dolgo še bomo lahko gledali vragolije tega nadarjenega nogometaša?

Zgodba, ki je trajala 20 let

Brez nasmeha, brez stiskanja rok in sprave. Lionel Messi ostaja v Barceloni, a to nikakor ni bil srečen konec. Kljub vsemu ni pravega konca in nihče ni zares dobil tistega, kar je želel, niti predsednik klub ne, Josep Maria Bartomeu. Le-ta ne bo več vodil odhoda najboljšega igralca v zgodovini kluba, niti se ne bo izognil odgovornosti zanj. Njegova zmaga, če je to bila, je pravzaprav votla. Messi je za to zagotovo poskrbel.

“HOTEL SEM OSTATI, A V KLUBU NISEM NAŠEL SREČE.”

Možnost njegovega odhoda po 20 letih v Barceloni je bila žalostna in se je devet mesecev izmikala, a to ni bila nikoli najslabša plat zgodbe. Najslabše je bilo, da je prišlo do točke, ko je igralec hotel zapustiti klub; saj so bile stvari tako slabe, tako zlomljene, da bi vsemu kar obrnil hrbet. “Hotel sem biti srečen,” je dejal Messi, “a v klubu nisem našel sreče.”

Njegova končna odločitev je bila sprejeta pod pritiskom. Messi je napovedal, da bo ostal v klubu, ki ga ima še vedno “rad”, vendar ni bilo novega dogovora in nobenih obljub s strani vodstva kluba.

Umazane igrice vodstva kluba, pritiski…

Messi je priznal, da želi iti, in je tudi Bartomeu-a obtožil, da se je odpovedal dogovoru, da mu dovoli oditi. Argentinec je povedal, da je Bartomeu-u govoril vse leto, da je o tem skrbno premislil in da se mu je sedaj čas iztekel; zdaj bi morali to odgovornost prevzeti drugi. Lahko bi celo rekel, da želi klubu koristiti, jim ekonomsko pomagati, a tudi tega ni storil: vztrajal je, da ima pravico, da odpove pogodbo in odide brezplačno. Ustavilo ga je le eno: nevarnost, da bo končal na sodišču. Nič drugega.

“DOKLER SEM V KLUBU, BOM ŠE VEDNO DAJAL VSE OD SEBE na igrišču!”

Številni navijači so na Messijevi strani: veliko jih je sicer želelo, da gre zaradi njega samega, ne zaradi njih. Nenavaden pojav, ko so celo tisti, ki so bili najbolj na njegovi strani, podprli njegov odhod, nekateri, ki so bili najbolj obrnjeni proti njemu, pa so zahtevali, naj ostane. Njegovi navijači so bili žalostni in prizadeti, vendar so videli tudi drugo plat in začutili, da si je prislužil pravico odločanja.

Trgovina pri stadionu, kjer lahko vidite vse njegove dosežke in nagrade ter tudi kupite originalne drese.

Messi je za medije povedal: “Ostajam, ker je predsednik rekel, da je edina pot iz kluba plačilo klavzule v višini 700 milijonov evrov, kar pa je nemogoče. Druga pot je sodišče.

Vrnitve nazaj ni več

Messi se ta teden vrača na trening. »Resnica je, da ne vem, kaj se bo zgodilo zdaj; tam je nov trener, nove ideje,” je še dejal. “Ampak dal bom vse od sebe.”

Čakali ga bodo soigralci, ki so ves čas molčali, in Ronald Koeman, ki je dejal: “Želim si le igralce, ki želijo biti tukaj in dati vse od sebe.” Messi se ni pretvarjal, da je to on, in zdaj stvari ne morejo biti zares enake, zlasti ker se nihče ni pretvarjal, da so. Vrnitve nazaj žal ni.

Še ena žalostna zgodba, ko bo svet izgubil nadarjenega športnika, ki nas je več kot desetletje navduševal s svojimi vragolijami in podiranjem neštetih rekordov?

 

Avtor: M.J.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji