Ali ste vedeli, da se ogromno spletnih prevar začne zelo preprosto – z navadnim e-mailom?

Škodljivi e-maili!

Vsakdo od nas je že kdaj dobil v svoj e-poštni nabiralnik prošnjo za nujno nakazilo ali pa obvestilo nekega tujega in nepoznanega odvetnika o bogati zapuščini daljnega sorodnika z druge celine, mogoče celo e-sporočilo s priponko, ki jo moramo takoj odpreti, itd…

Takšni na videz nedolžni e-maili vas lahko oškodujejo za več tisoč evrov! K sreči se lahko finančnemu oškodovanju (in tudi različnim računalniškim virusom) izognete zelo preprosto – da prepoznate in takoj zbrišete sumljivo elektronsko sporočilo!

Torej, za lažje razumevanje, kako prepoznati takšne sumljive in škodoželjne e-maile, si poglejte spodnji video.

Kaj pa nakupovanje v spletnih trgovinah?

Zaradi pandemije in lockdowna je v zadnjem času večina dogajanja na spletu. In s tem se je povečalo tudi število goljufij preko spleta (predvsem v lažnih spletnih trgovinah).

Poglejte si spodnji video, kjer gospodič nazorno pokaže, kako pazljivi moramo biti, ko se lotimo spletnega nakupovanja, da ne nasedemo tako zlahka spletnim prevaram.

Goljufi so iznajdljivi in bodo naredili praktično vse, da iz vseh nas potegnejo še tisti zadnji cent. Vedno se prepričajte, da ste v pravi in zaupanja vredni spletni trgovini ter ne nasedajte prevaram.

Nobeden si ne želi po (spletnem) nakupu ostati praznik rok, kajne?

Vir članka: Varni na internetu (Tukaj si lahko ogledate še ostale zanimive vsebine, kako se izogniti težavam, ki vas lahko kot spletne uporabnike doletijo.)