Pisali smo že, kako bodo roboti zamenjali človeške roke in povsem spremenili življenja zaposlenih. A kljub temu, vam predstavljamo dobro stran robotike in njihovo uporabo.

elementi robotike

Japonska korporacija Yaskawa Electric bo novo evropsko tovarno robotov gradila v Kočevju. Yaskawa Electric je največji svetovni proizvajalec industrijskih robotov. Z izgradnjo tovarne želijo ponuditi dolgoročno konkurenčnost katerem koli podjetju.
Njihova predanost pri poti do uspeha vsake stranke, v kombinaciji z inovativnimi, uporabnikom prijazniki in visoko kakovostnimi rešitvami, jih je uvrstila med evropskega dobavitelja in globalnega akterja.
Gradnjo pričakujejo v letu 2017. S prvo poskusno proizvodnjo bi morala Yaskawina tovarna začeti konec leta 2018, z redno proizvodnjo pa v letu 2019. Za vse potrebe tovarne bo ustanovljen tudi center za robotske raziskave in razvoj, ki bo robote prilagajal zahtevam kupcev na slovenskem trgu. Z izgradnjo 25-milijonske naložbe pa naj bi zaposlili kar 170 do 200 ljudi, predvsem slovenskih strokovnjakov.

programiranje orbota

“Zmogljivost tovarne bo na začetku s 40.000 roboti letno, končna zmogljivost pa ne bo presegla 60.000 robotov letno.” direktor Kosler.
rokovanje z robotomČe se nekateri se še vedno sprašujete zakaj robotika, vam mi lahko razložimo! Potrebe populacije se zvišujejo, robotika pa je tu namenjena, da zviša splošno produktivnost in poveča kakovost izdelkov ter zmanjša izgube.
Med drugim roboti izboljšujejo konkurenčnost, zaradi osredotočenosti na stroške, kakovost in produktivnost ter odzivnost. Njihova prednost je hitrost, ponovljivost in natančnost. Robota lahko tudi preusmeriš iz enega področja dela v drugo, brez dodatnega učenja.
Predstavljajo fleksibilnost. En sam robot lahko namreč opravlja več del hkrati. To pa zmanjša čas izdelave, povečuje kakovost in zagotavlja hitrejše vračilo investicije. robotBrez prekinitve in v ekstremnih pogojih lahko deluje samo robot. Robot je torej pripravljen delati “non-stop”, v vseh pogojih in ob vsakem prazniku ali vikendu.
Torej, še vedno razmišljate kako vam lahko robotika olajša določene stvari?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji