V času, ko nebotičniki preskakujejo vertikalne omejitve in 3-D tiskanje preoblikuje tako projektiranje kot inžiniring, si je lahko predstavljati inovativne mostove, ki se gradijo po vsem svetu.
Glavna funkcija katerega koli mostu je, spraviti potnike iz ene točke v drugo. Most pa je lahko zgrajen enostavno, preprosto in običajno. V temu primeru pa vam pokažemo zgradbe mostov, ki so vse prej kot običajni.
 1. LUCKY KNOT BRIDGE se nahaja na Kitajskem. Je 607 metrov dolga struktura, njena valovita pot pa se zgleduje po starodavni kitajski ljudski umetnosti.

  Lucky Knot Bridge
  Vir: Google
 2. GARDEN BRIDGE projekt bo zaključen konec leta 2018, zajel pa bo kar 1.201 metrov površine čez reko Temza v središču Londona. Strošek mostu, ki bo namenjen izključno pešcem in bo celotno obdan z zelenjem, je ocenjen na približno 275 milijonov dolarjev.

  Garden Bridge
  Vir: Google
 3. NORTH STATION KØGE bo 225 metrov dolg most na obalnem mestu Køge na Danskem. Most za pešce bo hkrati omogočal dostop tudi za hitre vlake in lokalne vlake. Ko bo končan v letu 2018, bo zagotavljal osupljiv 180 stopinjski panoramski pogled na pokrajine in prometne pasove.

  Køge North Station
  Vir: Google
 4. DANJIANG BRIDGE je most, ki ga je zasnoval pokojni Zaha Hadid. Most dolg 920 metrov bo prečkal reko Tamsui na Tajvanu. Ko bo končan v letu 2020, bo to najdaljši asimetrični most s poševnimi zategami na svetu.

  Danjiang Bridge
  Vir: Google
 5. NINE ELMS TO PIMLICO BRIDGE bo nov most na reki Temzi na južnem delu Londona, namenjen pešcem in kolesarjem. Most pa se bo s svojo elegantno in preprosto obliko ovijal okoli podpornih stolpov. V Londonu bo to prvi most na karetem bodo avtomobili prepovedani.

  Nine Elms to Pimlico Bridge
  Vir: Google
Po katerem se boste najprej sprehodili? Zapišite v komentar! 🙂

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji