Kot že običajno, so tudi letos v začetku leta svet preplavile naslovnice z lestvicami najbogateših in najvplivnejših ljudi.

Tudi Slovenci smo, že deseto leto zapored, na lestvici najbogatejših! Poglejte si koga je lestvica najbogatejših Slovencev v letu 2016, razkrila!

Leonardo

Na prvem mestu lestvice ni sprememb. Tam namreč že tretje leto zapored kraljujeta Iza in Samo Login.

Iza in Samo Login

Zakonca sta glavna ustanovitelja in večinska lastnika podjetja Outfit 7, ki je širši javnosti postalo znano z aplikacijo “Talking Tom”.

talking Tom

Podjetje tako po dobičkih kot tudi po prihodkih še naprej beleži rast. Na njihov uspeh pa kaže tudi dejstvo, da je na lestvici 100 najbogatejših Slovencev poleg njiju še pet solastnikov omenjenega podjetja.

Na drugem mestu lestvice jima sledi Joc Pečečnik, poslovnež in večinski lastnik skupine Interblock. Pečečnik je bil do sedaj prav vsako leto uvrščen na prestižno lestvico, vedno pa je bil vsaj med dvajsetimi najbogatejšimi.

Tretja na lestvici sta javnosti precej neznana zakonca Doberšek, ki sta premoženje pridobila z delom v družinskem inženirskem podjetju Engineering Doberšek.

Na četrtem mestu sledi še eden od solastnikov podjetja Outfit 7, nato pa se do desetega mesta zvrstijo še Sandi Češko, zakonca Rejec, družina Lah, Igor Akrapovič, Vladimir Puklavec ter zakonca Šenk.

stopnice

Največji skok je uspel Ivu Boscarolu in njegovemu podjetju Pipistrel. Zaradi pogodbe o sodelovanju, ki jo je oktobra sklenil s kitajskimi poslovnimi partnerji, se je namreč vrednost njegovega premoženja povečala skoraj trikratno, kar mu je prineslo 19.mesto na lestvici.

Med osmoljenci pa gre omeniti najbogatejšega Slovenca izpred nekaj let, Mirka Tuša. Njegovo ime smo namreč na lestvici letos iskali zaman.

Kakšni pa so vaši občutki glede lestvice najbogatejši?

V primeru, da vas zanima več na to temo, si lahko na dom naročite brezplačen izvod revije Moje Finance.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji