Bitcoin je v petek poskočil za več kot 5% in že dosegel rekordnih 41.000 ameriških dolarjev ter tako povrnil vso izgubo prejšnjega padca.

Najbolj priljubljena digitalna oz. kripto valuta na svetu je na kripto borzi Bitstamp zdrsnila na vrednost 36.000 ameriških dolarjev, preden je poskočila na zgoraj omenjeno vrednost. Njegov kriptovalutni tekmec – ethereum se je povišal za “le” 3%.

Bitcoin je prvič dosegel 30.000 dolarjev 2. januarja letos, potem ko je 16. decembra 2020 presegel 20.000 dolarjev.

Povečano povpraševanje institucionalnih, podjetniških in v zadnjem času tudi maloprodajnih vlagateljev, ki jih privlači možnost hitrega dobička v svetu ultra nizkih donosov in negativnih obrestnih mer, je tako samo spodbudilo val bitcoina.

Opažamo nadaljevanje rasti povpraševanja, ki ga v veliki meri vodijo trajni in doslej neprimerljivi institucionalni interesi, ne kažejo pa nobenih znakov, da bi se umirili v letu 2021,” je povedal Frank Spiteri, upravitelj digitalnih sredstev pri CoinShares.

Strateg pri JPMorgan je 5. januarja zapisal, da se je digitalna valuta bitcoin izkazala za resno rivalko zlatu in bi lahko na trgu dosegla celo vrednost do 146.000 ameriških dolarjev, sploh če se bo uveljavila kot varno denarno sredstvo.

Zanimanje za največjo kripto valuto na svetu se je lani močno povečalo, vlagatelji so na bitcoin gledali kot na varovanje pred inflacijo in na alternativo padajočemu ameriškemu dolarju.

Statistika rasti bitcoina za leto 2020. Predvsem od oktobra do danes je bitcoin silovito poskočil in naredil 384% rast, kar je nov rekord. In temu trendu še kmalu ne kaže konca. Mogoče je to nova investicijska priložnost za vse nas?

Naložbeni strategi pri Bank of America so v petek dejali, da je t.i. “nasilno” inflacijsko cenovno ukrepanje na trgih zelo pomagalo pri rasti bitcoinov v zadnjih dveh mesecih.

Je to mogoče največja investicijska priložnost našega življenja?