Delo v nekem podjetju je lahko zelo zaželjeno mesto, če vanj vlagate prilagodljive in fleksibilne delavce.
Če ste poslovni vodja, najverjetneje že nekaj časa tehtate o prednostih in slabostih “najema” prilagodljivih delavcev. En od največjih trendov, v svetovnem delovnem mestu danes, je zaposlovanje fleksibilnih delavcev – zaradi dobrega razloga! Prilagodljivost je lahko odskočna deska vsakemu podjetju. Določene družbene dejavnosti so s takim načinom poslovanja prihranile veliko denarja.
Fleksibilnost talentirane osebe pomaga zmanjšati stroške pri čemer pa ohranja človeški kapital in ponuja zmogljivo zaposlovanje.
fleksibilna ura
Vir: Google
  1. FLEKSIBILNA DELOVNA SILA RASTE – Ne pustite, da vas pozabijo.  Rezultati so točni in očitni – fleksibilnost na delovnem mestu je postala nov trend. Raziskava je pokazala, da je v zadnjem letu odstotek ljudi, ki delajo od doma narastel. Hkrati pa ista raziskava navaja, da je fleksibilen urnik glavna odločitev pri delavcu ali bo službo sprejel ali ne oziroma obdržal ali dal odpoved.
  2. FLEKSIBILNI DELAVCI SO BOLJ PRODUKTIVNI. Delo na daljavo ne pomeni samo udobja, v bližini bivanja, je dejansko močno orodje produktivnosti. V pilotnem poskusu, ki ga je organiziral Stanford University, je 250 delavcev delalo od doma več kot 9 mesecev. Njihova produktivnost se je zboljšala za 13 odstotkov, delali pa do 9,5 odstotkov dlje časa kot v pisarni.
  3. FLEKSIBILNI DELAVCI SO SREČNI. Veliko raziskav je pokazalo, da se zadovoljstvo zaposlenih izboljša na podlagi dela izven pisarne. Veliko staršev je ugotovilo, da se izboljša tudi družinski odnos. Fleksibilnost dokazano zmanjša psihično stisko, zmanjša stres in telesno izgorevanje. Hkrati pa povečuje zadovoljstvo pri delu.
  4. FLEKSIBILNOST SE ODRAŽA NA RAZNOLIKOSTI. Ponudba fleksibilnih delovnih priložnosti omogoča podjetjem, da oddajo širšo mrežo za bolj raznoliko delovno silo. Na ta način lahko podjetja obogatijo svojo vrsto zaposlenih z zaposlitvijo veteranov, invalidov, upokojence, ki še vedno izvajajo dela. Na tak način je delo omogočeno tudi nadarjenim ženskam, ki si poleg družine želijo ustvariti tudi kariero. Podjetjem hkrati pomaga odpravo razlik med spoloma.

    delo od doma za mamice
    Vir: Google
  5. FLEKSIBILNOST JE NAJBOLJ ZAŽELENA BONITETA. Delavcem je v zadnjem času fleksibilnost postala zelo pomembna. Delavci z fleksibilnim urnikom so, po raziskavah sodeč, bolj zvesti delodajalcu in oddelajo več ur. Hkrati pa bi se raje odpovedali koriščenju zdravstvenim nadomestilom, da bi lahko delali na daljavo.
  6. FLEKSIBILNOST JE PRIHODNOST. Podjetja morajo podpreti razvoj fleksibilnosti, če želijo obdržati mlade delavce, ki bodo izvajali poslovanje za prihodnost.
Kakšno mnenje pa imate vi? Se vam fleksibilen urnik in delo od doma dopadeta? Zapiši mnenje v komentar! 🙂
Vse v znezi s poslom in financami pa si lahko ogledate v brezplačnem oglednem izvodu revije Moje Finance.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji