V češki prestolnici bodo v okviru projekta Smart Food učence v osnovnih šolah poučevali, kako zmanjšati količino zavržene hrane.

V Pragi so predstavili nov projekt Smart Food, katerega cilj je osnovnošolce naučiti, kako zmanjšati količino zavržene hrane. Program naj bi bil prvi te vrste, ne samo na Češkem, ampak tudi v Evropski Uniji.

Podžupan Prage, Petr Hlubuček, je v sporočilu za javnost izrazil potrebo po izboljšanju znanja državljanov o zavrženih živilih in opozoril na raziskavo univerze Mendel, ki kaže, da povprečen prebivalec Brna vsako leto zavrže okoli 33 kilogramov hrane. Preprečevanje nastajanja odpadkov je ena ključnih prioritet prestolnice in brez izobraževanja mlajših generacij tega ne bodo mogli doseči.

Sodobne metode učenja

Za poučevanje bodo osnovne šole uporabljale sodobne učne metode in materiale. Natančneje – interaktivna gradiva, ki bodo na voljo na Futurebooksih. To je nova multimedijska platforma, ki jo je razvila Pedagoška fakulteta na Karlovi univerzi.

Slika je simbolična.

Soavtor projekta Smart Food in portala Futurebooks Igor Červeny je povedal, da interaktivni učni mediji vključujejo tudi elemente, ki bodo učence spodbujali k zanimanju za učni načrt. Aktivno jih bodo vključevali v učni proces s poučevanjem, nalogami, vajami, interaktivnimi grafi in animacijami.

Izobraževalni program Smart Food bo pokrival vsa področja, ki se nanašajo na zavrženo hrano, od nakupa in predelave do skladiščenja in porabe. Na ta način upajo, da bodo otrokom spremenili vzorce in njim ter njihovim družinam pomagali pri sprejemanju okolju prijaznejših odločitev.

Slika je simbolična.

Gradivo za projekt bodo razvili do konca leta 2022 in ga testno razdelili po osnovnih šolah. Avtorji projekta Smart Food upajo, da bo projekt uspešno zaživel in se razširil na vse češke osnovne šole.

Avtor: M.B.

Vir: themayor.eu

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji