Zagotovo vsi poznamo ljudi, ki so kot tempirana bomba, zaradi vse hitrejšega tempa življenja.
Vsi, ki jih poznamo preveč delajo in se premalo sproščajo, imajo vse manj hobijev in vse več obveznosti, ki vsakodnevno visijo nad njihovimi glavami. Vsi, ki jih poznamo pogosto izbirajo med telovadnico in druženjem s prijatelji, ker prepogosto nimajo časa za vse.
Milenijci (rojeni med letoma 1980 in 2000) ali generacija Y želijo od takšnega življenja pobegniti in to z dobrim razlogom. Delajo veliko, pogosto si ne morejo privoščiti izobraževanja, saj je recesija mnoge prisilila, da sprejemajo delovna mesta, ki ne samo, da niso njihova stroka, ampak jih tudi ne zanimajo. Še več, pri tem jih demotivira dejstvo, da je možnost napredovanja z vsakim dnem manjša. To ni le situacija v naši državi, temveč tudi drugje po svetu. Niso zadovoljni s svojim življenjem, počutijo se kot, da so obtičali in težijo za nečim boljšim. Velika verjetnost je, da so se vsi pripadniki neke generacije počutili enako na neki točki.
druženje
druženje
Nedavna raziskava, ki je zajela 7.700 milenijcev po vsem svetu, je pokazala, da 67 % žensk, ki pripadajo tej generaciji, načrtuje odpoved v naslednjih petih letih. Še vedno ne moremo trditi, ali je težava v pogostejši rotaciji delovnih mest od tiste, na katero smo navajeni ali ljudje od dela vse pogosteje obupajo, da bi našli pravega sebe in sledili svojim ciljem, bodisi s samozaposlitvijo bodisi preko freelancinga.
Toda ne glede na razlog, ena stvar je zagotova – milenijci nedvomno bežijo od dela, ki ga ne marajo. Težijo k smiselnemu načinu življenja, četudi to pomeni, da se srečujejo z več izzivi, vendar z občutkom, da delajo neko razliko, dolgoročno vodi na višjo raven zadovoljstva, kot je primer pri iskanju užitka korak za korakom.
Vsaj tako pravijo raziskave. Mi pravimo “ne obupajte nad svojimi sanjami!” 🙂

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji