Vsakodnevno pospravljanje nas utruja, po že tako napornem dnevu. Pridobite več časa zase in za uživanje v družbi bližnjih.

Izjemno preprosta tehnika za hitro pospravljanje je metoda s košarami. To je rešitev s katero boste trikrat hitreje pospravili razdejano stanovanje.

Včasih se znajdemo sredi stanovanja, ki izgleda kot da bi ga obiskal orkan. Dodaten pritisk pa se nabere, ko morate pospraviti na hitro, saj prihaja najavljeni gost, vi pa ste komaj prišli iz službe. Ali pa ste siti vsakodnevnega neskončnega pospravljanja stvari. Potem imamo za vas nasvet, s katerim lahko trikrat hitreje pospravite stanovanje.

postavljanje v košaro

Ta košara bo postala vam in vaši družini najboljša prijateljica. Ustvarili boste navado, ki vam bo pridobila več prostega časa za vas in za vaše bližnje. »Prijateljico« si lahko izberete sami, po svojem okusu, vseeno pa predlagamo da je plastična, saj le te zdržijo najdlje. Velika naj bo ravno toliko, da jo lahko naslonite na bok in držite z eno roko ali pa naj ima ročaj.

Če želite biti še bolj efektivni, ali pa vas velikokrat preseneti obisk, si kupite tri košare, čeprav po večini zadostuje že ena.

V domu imamo vsi svoje navade, ki lahko prerastejo v razvade. Verjetno se zalotite, da včasih ko povečerjate pred televizijo, na kavni mizici pustite krožnike, kozarce in ovitke sladkarij. Sploh v zimskih časih, ko smo prehlajeni, se nam na vsaki možni odlagalni površini valjajo robčki. Ali pa se vam po tuširanju, iz kopalnice ne da odnesti prazno plastenko šampona.

Vse to hitro v košaro!

razmetana soba

Sprehodite se iz sobe v sobo. Namesto da bi nosili vsak krožnik posebej ali odpadek po odpadek, vse skupaj zložite v košaro in odnesite v kuhinjo. Tam je čas za recikliranje smeti. Ko ste že v kuhinji zložite umazano posodo v pomivalni stroj in obrišite pulte, umivalnik in vrata hladilnika. Popolnoma izpraznite košaro in jo po potrebi splahnite z vodo.

Prihranili ste vsaj pet minut časa, ker se niste zamudili z večkratno potjo iz sob v kuhinjo. Vmes vas tudi ni zmotilo umazano ogledalo, razmetani čevlji in domače živali, ki se zelo rade nastavijo tam, da nam skoraj spodnese.

Nato je čas da uredite oblačila. Nogavice v dnevni sobi, majice in hlače, vržene čez stol  – vse to v košaro! Vsebino košare stresite na veliko površino kot je miza ali postelja in se lotite zlaganja. Prinesite si koš za umazano perilo in oblačila direktno odvržite v koš, zložena pa vrnite v košaro in jih raznosite po omarah.

omarice v dnevni sobi

Pod nadzorom imate vsakodnevni nered in stanovanje izgleda že skoraj »tipi-topi«. Preden se lotite pospravljanja še vsega ostalega, je tukaj še predkorak.

Vsaki stvari namenite svoje mesto. 

Knjižna polica, nočna omarica in omara za čevlje so tako poimenovani z razlogom, zato to nebi smelo bilo težko. Zato je pomemben sistem, da za vsako stvar, ki si jo na novo prinesete v dom, izberete prostor. Od najmanjših malenkosti kot so elastike za lase, do pnevmatik.

Vse stvari, ki so čez dan ležale tam, kjer ste jih odložili, jih poberite, zložite v košaro in jih ponovno stresite na prazno površino. Po skupinah (otroške igrače, kopalniški pripomočki, polnilec za telefon itd.) vrnite na svoje mesto.

miza v dnevni sobi

Kaj si mislite o tem načinu pospravljanja?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji