Medtem ko boste po napornem dnevu morda uživali v pomirjujoči aromi dišeče sveče, lahko to dejansko bolj škoduje vašemu zdravju kot koristi. To je eden od najpomembnejših razlogov, da vam lahko prehod na difuzor z naravnimi eteričnimi olji občutno izboljša vaše čustveno počutje in hkrati izboljša tudi vaše zdravje.

Od poživljajočih eteričnih olj (kot sta na primer pomaranča in limona) do pomirjujočih ali zdravilnih eteričnih olj (na primer sivka in evkaliptus). Pripravili smo vam 5 prednosti in koristi uporabe difuzorja in eteričnih olj za bolj srečen in bolj zdrav dom.

Kako sploh deluje difuzor z eteričnimi olji?

Preprosto povedano, difuzor je v bistvu naprava, ki eterična olja razgradi na manjše molekule in jih razprši v zrak.

Difuzor presega aromatični osvežilec prostora, saj izkorišča naravne moči rastlin (z eteričnimi olji), da vam omogoči učinkovito (in varno) zdravljenje z vdihavanjem. Z aromaterapijo lahko uporaba difuzorja z eteričnimi olji pomaga ublažiti fizične simptome, kot so preobremenjenost, tesnoba itd

” Z aromaterapijo lahko uporaba difuzorja z eteričnimi olji pomaga ublažiti fizične simptome, kot so preobremenjenost, tesnoba,… “

Dr. Josh Ax (zdravnik naravne medicine, zdravnik kiropraktike in klinični nutricionist) pravi: “Eterična olja so organske spojine, ki jih pridobivajo iz rastlin z bogatimi zdravilnimi lastnostmi. Uporaba eteričnih olj v zdravilne namene pogosto imenujemo aromaterapija, ki je celostno zdravljenje za izboljšanje fizičnega, duševnega in čustvenega zdravja.”

Ključnega pomena za učinkovito uporabo difuzorja je kombinacija (v navodilih za uporabo navedene) količine vode in nosilnega olja (na primer jojobino olje) s kapljico ali dvema vašega najljubšega eteričnega olja. To pomaga razredčiti močno eterično olje.

Pomembno je tudi upoštevati, da difuzorja ne smete uporabljati več kot nekaj ur na dan. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave, se raje najprej posvetujte z zdravnikom. Če se po uporabi difuzorja pojavijo glavoboli, vneto grlo ali zasoplost, prenehajte z uporabo.

” Ključnega pomena za učinkovito uporabo difuzorja je kombinacija (v navodilih za uporabo) navedene količine vode in nosilnega olja. “

Kakšne so torej prednosti in koristi uporabe različnih eteričnih olj?

Izbira, katera eterična olja uporabiti z difuzorjem, je odvisna od želenega učinka ali rezultata, saj ima vsako eterično olje svoje prednosti. 5 priljubljenih eteričnih olj, ki ponujajo različne dobrobiti za zdravje:

Rožmarin

  • uporablja se ga po navadi pozimi ob prehladu in gripi. Odličen je tudi, če študirate ali se pogovarjate o zaposlitvi in ​​si morate “natrenirati” oz. ojačati spomin.

Limona

  • zmanjša tesnobo in depresijo, olajša jutranjo slabost, izboljša simptome prehlada in vam pomaga, da se počutite bolj energični.

Poprova meta

  • pomaga izboljšati opravljanje nalog, povezanih s procesi, pri katerih je pomembna natančnost in pozornost, navidezno prepoznavanje, spomin in vizualno-motorični odziv.

Sivka

  • pomaga vam bolje (za)spati, zmanjšuje tesnobo, pomiri um in celo omili glavobole.

Limonska trava

  • če želite nadvladati občutke nervoze ali odpraviti duševno utrujenost, vam razpršitev eteričnega olja limonske trave lahko prav tako pomaga spodbuditi pozitivni um in povečati vaše zavedanje.

 

Avtor: Marko Janžekovič