Biti dobrodelen je smisel življenja. Še večji smisel pa se pokaže, ko z dobrodelnostjo narišemo nasmeh na obraz otrokom s posebnimi potrebami!
Izdelovanje levčkov je omogočilo obisk morja otrokom s posebnimi potrebami!
Generali zavarovalnicaV tematskem parku Minicity so v decembru in januarju izvedli dobrodelno akcijo zavarovalnice GENERALI d.d.. Otroci in starši, ki so obiskali mesto za otroke, so pod vodstvom animatorjev izdelovali okraske za novoletno smrečico. Okraske so iz različnih materialov izdelali v podobi zaščitnega znaka zavarovalnice GENERALI d.d..
S skupnimi močmi so v mesecu in pol ustvarili 620 majhnih levčkov. Za vsak izdelan levček pa je zavarovalnica GENERALI d.d., zavodu Cirius Kamnik, donirala 1 EUR. S skupnimi močmi so zbrali 620 EUR, ki jih bo zavod namenil za letovanje svojih varovancev na morju.Generali obdari otroke z bonov
Veliki levček, maskota zavarovalnice GENERALI d.d., je skupaj z ekipo obiskala Zavod Cirius v Kamniku in otrokom osebno sporočil čudovito novico. Ravnateljici Zavoda, Ani Zadnik, pa je predal vrednostni bon, ki ga bo Zavod koristil za letovanje otrok na morje. 🙂

Levček preseneti otroke v Zavodu Cirius  Levček preseneti otroke v Zavodu Cirius

Zavod Cirius, v Kamniku, je javni ter republiški zavod, specializiran za vzgojo, izobraževanje in celostno usposabljanje otrok in mladostnikov z gibalno oviranostjo ali z različnimi obolenji.
V zavodu se izvaja vzgojno izobraževalne programe, ki so na nivoju osnovnoolskega in srednješolskega izobraževanja ter izobraževanja draslih. Poleg izobraževanja nudijo tudi visokokvalitetno zdravstveno storitev. Izvaja se sodobna metoda fizioterapije, delovna terapija in logopedija ter zdravstvena nega.
Velik poudarek je usmerjen k različnim vzgojnim dejavnostim, ki so sestavljene iz prilagojenih športov in projektov. V samo ospredje pa postavljajo povezovanje z okoljem in šolo za lažje samostojno življenje.
Njihova skrb je obrnjena v smer izobraževanja in usposabljanja težje in težko gibalno oviranih otrok in mladostnikov. Tudi za tiste z več motnjami, ki so v prilagojenih in posebnih programih za gibalno ovirane, vendar se jih izvaja v zavodu. Izvajajo tudi strokovno pomoč in različne podporne programe za gibalno ovirane otroke, ki pa obiskujejo večinske šole in vrtce. Strokovna pomoč je prav tako namenjena njihovim učiteljem, vzgojiteljem, spremljevalcem in staršem.
Vsa njihova skrb je navoljo preko mobilne službe in delno tudi v zavodu.
Kako pomembna pa je vam dobrodelnost? Zapišite svoje mnenje v komentar!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji