Dandanes je na voljo veliko aplikacij za zmenke in iskanje partnerjev, kar bi lahko pomenilo, da je med pari več seksa kot kdajkoli prej. Pa vendar je resnica ravno nasprotna.

ljubezen

Nedavna raziskava je pokazala, da se ljudje prepuščajo užitkom mnogo manj, kot so se leta 1990, in sicer povprečno kar 15-20-krat letno manj kot nekoč. Čeprav rezultati ankete niso pretirano zastrašujoči, strokovnjaki pravijo, da je bolje več kot manj.
Padec aktivnosti je bil zaznan, ne glede na spol, raso, izobrazbo ali zaposlitveni status. Resnica je, da je trenutno več ljudi brez boljših polovic kot v preteklosti, vendar tudi poročeni ljudje in tisti, ki živijo s partnerjem, niso tako aktivni.
Včasih je veljala tako imenovana “zakonska prednost”, da so poročeni v prednosti, saj imajo partnerja na dosegu roke, vendar je tudi ta praksa uplahnila. Leta 1990 so imeli poročeni ljudje spolne odnose približno 73-krat na leto, do leta 2016 se je to število zmanjšalo na do 55-krat.
Študija kaže, da je razlog morda v tem, ker ste preveč zaposleni z drugimi stvarmi, kot so pošiljanje e-mail sporočil, igranje iger na prenosnem telefonu… Konec koncev, vprašajte se, koliko noči ste prebedeli v svoji postelji s telefonom v roki in pozabili na osebo poleg vas?

prijateljstvo

Časi so takšni, da ljudje vse več delajo, so vedno bolj depresivni in rezultat vsega tega: povečana uporaba antidepresivov.
Seveda to ne pomeni, da rezultati študije vključujejo tudi vas. Že danes zvečer lahko v postelji telefon pustite na omarici in se posvetite svojemu partnerju oziroma če ste samski, uporabite telefon in se včlanite v katero od aplikacij za spoznavanje ljudi.
Popravimo rezultate nedavne raziskave 😉

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji