Poletje je že mimo in čas je, da razmislite o tem, kako bi svoj poletni dekor zamenjali za jesenskega. Barve se menjujejo, listje z dreves odpada in vreme se spreminja. Poiščite navdih za čudovit dom in okrasite vaš notranji prostor!

Naredite enostaven prehod v jesenski pridih

Blazine, rjuhe in odeje, so odličen način za dodajanje jesenskih barv v vaš dom. Toplejše barve, kot so rdeči, rjavi in oranžni odtenki, so idealne in resnično lahko vnesejo ta jesenski pridih v vaš bivalni prostor.

Uporabite to kot izgovor za čiščenje

Spomladansko čiščenje ne pomeni, da se velikanski projekt nereda zgodi le spomladi. Medtem ko ste sredi menjave dekorja, prej tudi očistite prostor. Pometite in pobrišite tla, predale, police in tudi okrog hiše. Ne pozabite pa tudi na zimsko garderobo – pripravite si plašč, debelejše nogavice in puloverje za hladnejše dni.

Dišeči jesenski dotik

Le malo stvari nas pripelje v novo sezono, a zagotovo nas nekateri vonji. Dišeče sveče, kot so mleti cimet, čaj, sandalovina, pita z oreščki in seveda bučna začimba, so vonj za vsak (jesenski) dom. Uporabite ga!

Razmislite o dodajanju razsvetljave

Dnevi se počasi, a zagotovo krajšajo, kar pomeni, da boste morda želeli razmisliti o dodatni razsvetljavi okoli svojega doma. Celo nekaj tako preprostega, kot so majhne lučke, bi lahko zelo spremenilo vaš dom ponoči. Ker se pa bliža tudi Halloween, ne pozabite iztrebiti nekaj buč in vanje postaviti svečk.

Vztrajajte pri naravi

Jesensko listje je eno najboljših naravnih daril, zakaj ga torej ne bi uporabili? Bodite spretni in hkrati prihranite denar. Glinene listne plošče in listnati venci so odlične ideje za začetek.

Seveda so to le naše ideje za jesenski dekor, ki vam bodo v pomoč in navdih, da najdete tiste svoje za vaš dom. 🙂

Avtor:
Marko Janžekovič