Pravijo, da začetek novega leta predstavlja obdobje nečesa novega, večje sreče in ljubezni, novih priložnosti in še kaj.

Takrat so aktualne tudi novoletne zaobljube. Dejstvo pa je, da se nečesa novega ne moremo lotiti, če se starega ne znebimo.

Rezultat iskanja slik za new beginning

Zakaj bi se torej pred novim letom morali znebiti vse nepotrebne krame, ki jo imamo doma?

Eden izmed korakov, ki nam omogoča zaključiti stare stvari in začeti na novo je, da pospravimo svoj dom od začetka do konca. Ko boste začeli s pospravljanjem, ne boste mogli verjeti, koliko krame se vam je nabralo v zadnjem letu.


Veste kaj ločuje uporabne stvari od krame?

Kramo predstavljajo vse stvari, ki jih ne potrebujete, jih ne uporabljate in za vas nimajo čustvene vrednosti. Vsi ljudje smo naravnani k temu, da pospravljamo stvari, v primeru, da jih bomo morda kdaj spet potrebovali. Nato se nam vsem stvari samo nalagajo po predalih, naše stanovanje pa kmalu postane polno nepotrebne navlake.

Odvečne stvari pa nas lahko počasi in vztrajno spravljajo ob živce.


Krama nam povzroča zmešnjavo v življenju

Dokazano je, da več kot imamo krame, v večji zmešnjavi živimo. Več kot imamo neuporabnih stvari, postanemo bolj raztreseni in preobremenjeni z vsem, kar imamo. Lahko si olajšamo in poenostavimo življenje s tem, ko se znebimo vseh nepotrebnih stvari. Če ste tudi vi eni izmed teh, ki se ne morete lotiti pospravljanja in ne veste zakaj, imamo odgovor za vas. Ker nikoli ne veste kje začeti s pospravljanjem, ker ne veste kako se spraviti čez tisoč in en predmet. Kar pomeni, da imate zagotovo preveč stvari.


Energija je tisto kar vas obremenjuje ali osvobaja

Rezultat iskanja slik za life energy

Lahko bi tudi reki, da s preveč stvarmi ustvarjamo energijsko nepretočnost. Nepretočnost ustvarjate s predmeti, za katere sploh ne veste da jih imate. To pa pomeni, da imate v vašem domo polno stare energije, ki jo v sebi nosijo stari predmeti. Po domače rečeno, vsi ki shranjujete vse te stare predmete, “hrčkate” in zaradi tega ne dajete prostora novim stvarem, novi energiji, novim izkušnjam.

Torej, če želite v novo leto 2017 stopiti z zagonom po novih dogodivščinah in spremembah v življenju, začnite pri svojem domu. Znebite se čisto vsega, česar ne potrebujete.

Spomnite se zlatega pravila pri pospravljanju, ki pravi, da bi moral vsak človek vedeti, kaj vse ima. Čeprav se to sliši povsem nemogoče, ni. Če so v vaši omari zgolj obleke, ki jih nosite, boste vedeli, kaj imate. Če pa vsak kos obleke zbašete v kot “za vsak primer”, ne boste nikoli vedeli, kaj vse imate.


En dan za en prostor v stanovanju

Ste se kdaj vprašali kako se lotiti takega “generalnega” čiščenja? Preprosto. Vzemite si nekaj dni in se vsak dan lotite drugega prostora. Takega čiščenja ne morete opraviti v enem dnevu, ker vas bo po določenem času začelo vse spravljati ob živce, saj je prevelik zalogaj. Če se želite znebiti res prav vsega, česar ne potrebujete in če želite vedeti za prav vsako stvar, ki jo imate, boste svoje stanovanje morali prečesati in to zelo natančno.

Napotek

Za vsak predmet se vprašajte, ali vam služi ali vas osrečuje. Tako se boste uspešno znebili vsega, česar ne potrebujete. Če so odgovori pritrdilni, predmete obdržite. V nasprotnem primeru, je čas da stvar vržete v smeti ali pa ga podarite v dobrodelne namene – če je seveda še v uporabnem stanju.


Posebna pravila za stvari, ki jih redko uporabljate

Vsi imamo določene stvari, ki se uporabljajo redko. V primeru da gre za orodje ali pripomočke za ročna dela, lahko stvari v miru obdržite. Če pa vam nek čopič leži pod posteljo že nekaj časa, ga ne potrebujete. Po tem principu boste napolnili kar nekaj vreč za smeti.


Po opravljenem delu pa se boste počutili odlično in lažje boste zadihali.

Veselo na delo!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji