Ustvariti si družino, je odločitev ki ni prav lahka. Biti starš je poslanstvo ki je lahko ena najbolj nagrajujočih področij v vašem življenju, ob tem pa zahteva, da se temu posvetite tako finančno, kot časovno in pa tudi duhovno. Poleg vsega tega, pa vam nihče ne zatrjuje, da boste pri tem uspešni in hkrati tudi srečni.
družina
https://uk.match.com/pages/advice/relationship-advice/are-we-ready-start-family
Sta s partnerjem prišla v obdobje, ko vama misel na otroka pričara nasmeh na obraz? Občutek, da pa si ga sedaj resnično želiš?
Vendar kako veš, da sta resnično pripravljena?
Ocenite vašo zrelost
Ste dovolj zreli? Ne samo v fizičnem pomenu besede, ampak tudi psihično, intelektualno in pa duhovno. Ali mislite, da se lahko odpoveste vsem tistim prekrokanim nočem in žurkam? Morali boste postavljati tuje potrebe pred svoje, pri tem pa se žrtvovati za stvari, ki vam v življenju veliko pomenijo.
družina
http://www.zacniznova.si/author/natasa-vrbnjak/
Ali ste v razmerju dovolj stabilni?
Res je, da je veliko mamic in očetov samohranilcev uspešnih, vendar morate za uspešno in zdravo družino ob sebi imeti osebo, ki si želi istih stvari kot vi.
Pogovarjajte se s partnerjem ali partnerko
Pripeljati otroka v svet in družino je odločitev, ki je v vašem življenju zelo pomembna. Oba s partnerjem se morata strinjati in v to odločitev privoliti.Poleg tega je važno, da imata iste vrednote in da izhajata iz podobne družine. Pogovorita se ali se bosta trudila kljub otroku še naprej trudila za medsebojne odnose.
družina
http://www.ljmatch.com/category/relationship/
Ocenite svoje finančno stanje
Da bi vzgojili otroka, boste potrebovali več, kot le ljubezen. Ocenite kakšni so stroški otroških potrebščin, igrač, vrtcev, itd.
Premislite o tem, koliko se sploh spoznate na starševstvo
Lahko obiščete tečaje starševstva, ali pa se preizkusite pri varstvu otrok. Na ta način, si boste lahko malo bolj predstavljali kaj vas čaka, če se odločite, da postanete starš.
družina
http://www.photosbytiff.com/reno-family-photographer/
Pričakujte nepričakovano
Tako kot pri vseh stvareh v življenju, nam nič ni zagotovljeno. Enako je pri otrocih, lahko boste imeli trojčke, lahko boste postali samohranilec/ka, itd. A ne postavljajte se pod prevelik pritisk. Zavedajte se, da čisto vsega ne boste vedno mogli imeti pod kontrolo.
družina
https://patch.com/new-jersey/mahwah/kids-family
Ko otrok pride na svet, si dolžan zanj skrbet v vseh osebnih stanjih (ko si slabe volje, utrujen, bolan…). Moraš sprejeti dejstvo, da ima otrok prednost pred vsemi drugimi stvari za vsaj nekaj let.
Biti starš je najpomembnejša vloga v življenju. Vloga, ki te spremlja celo življenje. Življenje z otroci je vsekakor izpopolnjujoče in zabavno, hkrati pa tudi zelo naporno. Imeti družino je vrednota h kateri stremi skoraj vsak človek na tem svetu.
Kdaj si ti vedel, da si pripravljen na družino? Svoj komentar zapiši spodaj…

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji