Za nami je že mesec dni karantene. Sedaj je veliko bolj pomembno tudi naše duševno zdravje, ne samo fizično. Predvsem vodje imate pomembno vlogo pri ohranjanju motivacije sodelavcev, ki delajo od doma. Prav zato je g. Branko Žunec (direktor družbe za odličnost in lastnik znamke BMC International) za vse, ki vodite, pripravil video, ki vam bo olajšal vodenje na daljavo in omogočil, da boste tudi v teh časih motivatorji, usmerjevalci in podporniki.

Tudi starši s(m)o vodje v tem času – in pedagogi, organizatorji, psihologi, animatorji… Včasih ne moreš otrok izključiti iz dela od doma (slika), a jih je treba razumeti, spodbujati…

Zakon recipročnosti v vodenju: “Če je vodja svojim sodelavcem v oporo takrat, ko ga oni najbolj potrebujejo, lahko računa, da se bodo zanj potrudili, ko jih bo on najbolj potreboval.” Dragi vodje, bolj kot kadarkoli prej potrebujejo delavci vodjo, ki jim daje upanje in občutek, da ve, kaj dela! Uspešno delo želim in ostanimo zdravi.

Katere koristne nasvete in napotke za delo v obdobju karantene je pripravil g. Žunec, si lahko pogledate v spodnjem videu oz. na tej povezavi >>.

Avtor: M.J.