“Glede na vedsko astrologijo sta tako sončev kot lunin znak zelo pomembna, saj skupaj določata vašo splošno osebnost in napovedujeta prihodnost,” pravi indijski astrolog Pandit Jagannath Guruji.

 

Tisti, ki so šele začeli brati o svojih astroloških znamenjih (t.i. horoskopu), običajno poznajo in se sklicujejo le na svoja sončeva znamenja. Toda, ali ste vedeli, da je treba v astrološkem svetu vedeti tudi o luninih znamenjih? Da bi svoje zvezde temeljito “dekodirali”, moramo razumeti oba, tako Sonce kot Luno.

Čeprav je znano, da sončeva znamenja določajo vašo osebnost in se tudi odločajo, pod katero astrološko znamenje spadate, je lunin znak tisti, ki opisuje vaš notranji ali čustveni jaz. Kombinacija obeh je tista, ki odloča o načinu interakcije z okolico.

Večina ljudi ponavadi ve samo za svoje sončeve znake, saj jih je mogoče zlahka izpeljati po rojstnem datumu in mesecu. Da pa bi razumeli lunine znake, moramo upoštevati tudi njihov čas in kraj rojstva, na podlagi katerih se izračuna.

Splošno znana astrološka znamenja – horoskop:

Oven: 21. marec – 19. april
Bik: 20. april – 20. maj
Dvojčki: 21. maj – 20. junij
Rak: 21. junij – 22. julij
Lev: 23. julij – 22. avgust
Devica: 23. avgust – 22. september
Tehtnica: 23. september – 22. oktober
Škorpijon: 23. oktober – 21. november
Strelec: 22. november – 21. december
Kozorog: 22. december – 19. januar
Vodnar: 20. januar – 18. februar
Ribi: 19. februar – 20. marec

Pandit Jagannath Guruji pravi: “Zvezdno Sonce pripoveduje o lastnostih osebe, njeni osebnosti in prihodnosti. Luna pa nam po drugi strani daje globlje razumevanje, kdo je oseba v resnici.”

Pravi, da Luna v “rojstni karti” osebe doda tisto potrebno ravnovesje. “Če Luna ni dobra, boste v določeni fazi življenja priča nekemu padcu, ki bo vplival na vašo družino, odnos, zdravje in kariero,” pravi astrolog in dodaja: “Sonce je vidik, ki nas napolni, medtem ko je Luna tista, ki nas pomiri.

Kaj pa vi? Verjamete v astrološka znamenja? V tisto višjo “silo”? 🙂