Čas je, da se spoznate s svetovnim pasjim gentlemanom! Predstavljamo vam Bostonskega terierja, ki je znan po plemenitih lastnostih in uglajenem vedenju.
Kljub besedi “terier” v imenu, bostonski terier ne spada v športno kategorijo pasem. Poznan je po zelo dobri družbi spremljevalca. S svojimi velikimi okroglimi očmi, inteligentnim izrazom in edinstvenim “smoking” plašču, bostonski terier dobesedno poskrbi, da se vanj zaljubite na prvi pogled! Spoznajte malega gentlemana in našli boste veliko več njegovih posebnosti v katere se lahko zaljubite!
Bostonski terier smeško
Vir: Google
Bostonski terier je zelo naklonjen ljudem, vedno najde način, da je v vaši bližini. Z otroci je zelo domač, prav tako pa se odlično znajde tudi v starejši družbi. Je zelo prilagodljiv. Njegova pasma je pasma spremljevalca – bostonski terier bi bil nesrečen v samoti, za svoje normalno bivanje potrebuje družbo in veliko pozornosti! Zaradi svoje prikupnosti in očarljivosti, se mu ljudje težko uprejo, v njegovi družbi pa se počutijo sprejete.
Pasma je znana po veliki meri inteligentnosti. Hitro se učijo in odlično se odrežejo pri vseh pasjih športih. Kljub svoji znani trmi, so zelo dojemljivi tudi za učenje raznih trikov. Nanj ne morete biti dolgo jezni, še posebno takrat, ko vas nežno pogleda s svojimi inteligentnimi in vprašujočimi očmi.
Bostonski terier agility
Vir: Google
Bostonski terier obožuje športne aktivnosti, predvsem takrat ko se lahko zabava z ljudmi. Uživajo v lovljenju z otroki ali pa dobro igro s frizbijem. Njihova prilagodljivost se pokaže v različnih okoljih – popolnoma se prilagodi mestnemu življenju in pa tudi življenja na vasi. Zaradi svojega ploskega in širokega nosa ter kratke zgornje čeljusti so prilagodljivi tako v vlažnem ali vročem vremenu.
Odlično igrajo vlogo zabavljača. So estradni umetniki – zabavni in živahni s svojim malim mišičastim telesom, ki spominja na estradnega umetnika v smokingu.
Bostonski terier šport
Vir: Google
NEKAJ ZANIMIVOSTI:
  • Zaradi svoje gibčnosti, zvedavega pogleda in nežnega temperamenta ter rodnosti v Združenih državah Amerike so ga poimenovali kot “Ameriškega gentlemana”.
  • Bostonski terier je manj razdražljiv kot ostale vrste terierjev (najverjetneje zaradi genov Buldog pasme).
  • Njegova priljubljenost se je vzdržala skozi celotno 20. stoletje. Po mnenju statistike je bil bostonski terier najbolj “popularen” pes v ZDA med leti 1905 in 1935.
  • Bostonski terier je uradni državni pes Massachusettsa.

 

Oglejte si še video prezentacijo Bostonskega terierja! Želimo vam prijeten ogled! 🙂

Imate tudi vi doma kakšno domačo žival? Zapiši v komentar kakšno zabavno situacijo, ki ste jo doživeli skupaj! 🙂

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji